06 februari 2022 
1 min. leestijd

Recept: Heerlijke quiche met spinazie, mozzarella en champignons

Recept: Heerlijke quiche met spinazie, mozzarella en champignons

Wij houden wel van een lekkere quiche. Het is zo makkelijk om te maken en je kunt er allerlei groenten aan toevoegen. Voor deze quiche maken we voor de verandering geen gebruik van bladerdeeg, maar van een siliconen taart- of bakvorm. Daardoor heb je namelijk geen deegbodem nodig. De spinazie quiche van Voedzaam & Snel bevat dan ook weinig koolhydraten en naar verhouding iets meer vet. Dit gerecht bevat maar liefst 250 gram groente per persoon en is rijk aan eiwitten, vezels en vetten.

Wist je al dat vet in de juiste mate goed is voor ons lichaam? Het beschermt onze organen en is van belang om onze huid mooi te houden. Daarnaast is vet essentieel voor ons lichaam om de vitaminen A, D, E en K op te nemen. We krijgen dagelijks al gauw te veel snelle koolhydraten binnen, welke vaak ook nog eens weinig voedingsstoffen bevatten. Daarom is deze quiche dus ideaal in een uitgebalanceerd dieet!

  • 1 rode ui
  • 2 el olie
  • 4 eieren
  • 10 g (verse) peterselie
  • 30 g pijnboompitten
  • 125 g mozzarella
  • 200 g champignons
  • 200 ml crème fraîche
  • 400 g verse spinazie
  • Zout en peper naar smaak

Make, Shake & Bake

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd de champignons in plakjes en de ui in ringen. Verwarm een pan voor met een scheut olie. Bak de champignons en ui samen drie minuten lang op matig vuur.
  3. Snijd ondertussen de spinazie grof. Voeg de spinazie toe aan de pan tot het slinkt.
  4. Het vuur kan uit. Hak de peterselie fijn en breng op smaak met wat peper en een snufje zout.
  5. Doe de champignons, ui, spinazie en peterselie in een taart- of bakvorm. Verdeel het mengsel over de bodem tot het een egaal geheel is.
  6. Kluts in een kom de eieren fijn met de crème fraîche. Giet dit over de spinazie.
  7. Snijd de mozzarella in plakjes en leg ze op de quiche.
  8. Zet de quiche voor dertig minuten in de voorverwarmde oven.
  9. Haal de quiche uit de oven. Bak de pijnboompitjes in een pan zonder olie tot ze lichtbruin zijn. Strooi ze daarna over de quiche.

Bon Appétit!

Lisa
Door

Lisa

op 28 Mar 2018

Voor hoeveel personen is dit gerecht geschikt? :)

Reactie plaatsen