Recept: Spicy linzensoep voor een heerlijk diner
Soep uit blik opwarmen is natuurlijk makkelijk, maar zelf soep maken heeft ook zo zijn voordelen. Je kunt je eigen ingrediënten toevoegen en het helemaal naar wens maken. Het is makkelijk, voedzaam en binnen een mum van tijd klaar. Voedzaam & Snel zorgt er met dit recept voor dat je weer lekker aan de gang kunt gaan met het maken van een spicy linzensoep. Het is een lekkere, lichte en kruidige soep die binnen een halfuurtje op tafel staat!
What do you need? (2 porties)
- 1 rode ui
- 1 rode peper
- 1 el olijfolie – om in te bakken
- 400 gr linzen – uitlekgewicht
- 1 tl korianderpoeder
- 1 tl komijnpoeder
- 5 gr peterselie – vers
- 1 tl kurkuma
- 1 liter vegetarische bouillon
- 5 gr koriander – vers
- zeezout – naar smaak
- 1 el extra vergine olijfolie
- 2 el vers citroensap
Make, Shake & Bake
- Verwijder de zaadlijsten van de rode peper als je de soep niet té pittig wilt maken. Houd je juist wel van een beetje spice? Dan kun je ze er natuurlijk in laten. Snijd de rode peper in ringetjes en snipper de rode ui.
- Laat de linzen uitlekken in een bak. Pak ondertussen een pan erbij en doe hier een eetlepel olijfolie in. Fruit de rode peper en rode ui in de olijfolie.
- Doe de kurkuma, bouillon, het komijnpoeder, korianderpoeder en de linzen erbij. Breng alles aan de kook en laat het zo'n twintig minuten zachtjes koken.
- Terwijl alles kookt, snijd je de koriander en peterselie in fijne stukjes. Houd dit apart.
- Is alles klaar? Gebruik dan een staafmixer om de soep kort te pureren. Doe er nog een snufje zeezout bij, wat vers citroensoep en wat extra vergine olijfolie.
- Garneer je linzensoep tenslotte met de peterselie en koriander. Eet smakelijk!