Lactosevrij eten is helemaal niet zo'n uitdaging meer. Tegenwoordig zijn er gelukkig veel lactosevrije producten te vinden. Doordat ik lactose-intolerant ben en dus het liefst zoveel mogelijk lactosevrij eet, ben ik altijd op zoek naar nieuwe/vernieuwende producten. Dit recept zou ik echt elke week kunnen eten, maar vanwege de crème fraîche laat ik het vaak aan mij voorbij gaan. Er was naar mijn mening nog geen goede vervanging voor lactosevrije crème fraîche en dus nam ik mijn buikklachten maar voor lief omdat ik dit recept zó lekker vind. Dit hoeft nu dus gelukkig niet meer!Stroganoff wordt meestal bereid met vlees maar bij dit recept is vlees overbodig. De smaakvolle ingrediënten doen hun werk goed genoeg. Ook voor mensen die niet persé lactosevrij hoeven te eten, is dit recept daarom echt een aanrader! Snel klaar, voedzaam en super lekker!Arla heeft nu een hele lijn aan lactosevrije producten! Voor dit recept gebruiken we één van de nieuwste producten van Arla Lactofree: de lactosevrije crème fraîche. Deze crème fraîche is gemaakt van koemelk. Tijdens het maken van de crème fraîche is het enzym lactase toegevoegd om de melksuikers af te breken, zodat je lichaam ze goed kan opnemen. Je kunt veel gerechten maken met crème fraîche, want kan het namelijk in zowel warme als koude gerechten gebruiken.
What do you need?
- Spinazie – 200 gram
- Champignons – 200 gram
- Arla Lactofree crème fraîche – 200 gram
- Zilvervliesrijst – 160 gram
- Tomatenpuree – 140 gram
- Peterselie – 15 gram
- Witte ui – 1 stuk
- Rode paprika – 1 stuk
- Knoflook – 1 teen
- Rode peper – 1 stuk
- Paprikapoeder – 2 eetlepels
- Olijfolie – 1 eetlepel
Make, Shake & Bake
- Bereid de zilvervliesrijst zoals het staat aangegeven op de verpakking.
- Snijd de ui in kleine stukken. Doe een beetje olie in de pan en fruit de ui ongeveer drie minuten.
- Op het moment dat de ui aan het fruiten is, snijd je de champignons en rode paprika in stukjes.
- Wanneer de ui zacht is, voeg je de champignons en paprika toe. Laat dit met een deksel ongeveer vijf minuten bakken op laag vuur.
- Snijd de rode peper doormidden en verwijder de pitjes. Snijd de rode peper daarna in kleine stukjes.
- Snipper de teen knoflook en voeg de rode peper en knoflook toe in de pan.
- Roer dit goed door elkaar.
- Voeg nu Arla Lactofree crème fraîche, tomatenpuree en paprikapoeder toe aan het mengsel. Roer dit weer goed door elkaar.
- Snijd de spinazie in grove stukken en voeg het toe aan het mengsel. Roer ook de spinazie er doorheen.
- Laat dit twee minuten bakken op laag vuur, zodat de spinazie slinkt.
Serveer de stroganoff met de gekookte zilvervliesrijst en fijn gesneden peterselie. Nu kan je zonder klachten genieten, hoe fijn is dat! Enjoy!
Wendy
op 26 Aug 2018