Recept: Knapperige kerstkoekjes zonder geraffineerde suikers
In de decembermaand eet je vaak net iets meer als in de overige maanden. Er zijn talloze lekkere recepten te vinden van amuses, tot desserts en alles er tussenin. Mocht je tijdens de feestdagen ook een beetje willen letten op wat je eet en liever kiezen voor opties die wat minder suiker bevatten, dan hebben wij goed nieuws! Dit recept van Voedzaam en Snel bevat namelijk geen toegevoegde suikers (als je de chocolade weglaat) en alleen maar 'pure' ingrediënten. Dit recept is voor ongeveer 10 koekjes. Mocht je de feestdagen überhaupt zonder schuldgevoel door willen komen en gewoon lekker genieten, download dan ons gratis e-book hier.
What do you need?
- 1 rijpe banaan
- 50 gram havermout
- 1 el gebroken lijnzaad
- 1 tl koekkruiden
- 1 el kokosrasp
- 15 gram pure chocolade (optioneel)
Make, Shake & Bake
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Prak de banaan met een vork of vermaal met een staafmixer.
- Schep de havermout, lijnzaad en koekkruiden er doorheen en mix goed tot een plakkerig deeg.
- Voor de sterren: bedek een bakplaat met bakpapier, leg het beslag in de linkerbovenhoek van je bakplaat en strijk het beslag met de achterkant van een lepel uit tot maximaal een halve centimeter dik.
- Druk met een stervorm een ster in het beslag en duw met een bot mes het beslag eromheen voorzichtig weg, zodat je ster vrij ligt, en herhaal dit tot je eerste laag deeg op is.
- Herhaal dit nu nog drie keer in de andere drie hoeken van je bakplaat.
- Je hebt nu nog een klein beetje beslag over, maak er rondjes van: schep het deeg op de bakplaat, druk plat met de achterkant van je lepel en maak er een rondje van.
- Smelt de pure chocolade in een steelpan op het vuur - dit gaat heel snel.
- Haal de achterkant van een theelepel door de gesmolten chocolade en treek streepjes chocolade over de sterren,
- Strooi nu de geraspte kokos over de kerstkoekjes.
- Plaats de kerstkoekjes ongeveer 20 minuten in de oven.