Recept: vullende salade niçoise met zwarte olijven en aardappel
Ken je de salade niçoise al? Het is een origineel Frans gerecht dat je prima kunt eten als lunch of diner. Door de aardappelen vult hij goed en de olijven zorgen voor een bijzondere smaak. Hij is ook nog ideaal om mee te nemen. Onze vrienden van Voedzaam en Snel hebben een heerlijke salade niçoise voor je klaargezet en we delen 'm graag met je!
What do you need?
- 3 el olijfolie
- 40 g rucola
- 50 g zwarte olijven
- 200 g sperziebonen
- 300 g aardappelen
- Peper en zout naar smaak
- 1 blikje tonijn op water
- 2 eieren
- 1 kleine rode ui
- 1 el wijnazijn
- 1 tl grove Franse mosterd
Make, Shake & Bake
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Kook de eieren half-zacht. Zet ondertussen een pannetje met water op het vuur voor de sperziebonen.
- Was de aardappelen goed en snijd ze over de lengte door, in lange partjes.
- Verdeel de partjes aardappels over de bakplaat. Besprenkel ze met met een beetje olijfolie en peper en zout naar smaak.
- Hussel de aardappels goed door elkaar en zet de bakplaat voor 25 minuten in de oven.
- Snijd de uiteindes van de sperziebonen af en doe ze in de pan met kokend water. Voeg een snufje zout toe aan het water en kook ze in 10 minuten beetgaar.
- Snijd de rode ui in ringen. Laat de tonijn goed uitlekken en was (indien nodig) de rucola. Doe deze, samen met de tonijn, olijven en rode ui, in een grote kom.
- Giet de sperziebonen af en haal de aardappels uit de bakplaat. Controleer of beide ingrediënten gaar zijn.
- Mix een eetlepel wijnazijn, twee eetlepels olijfolie, eentheelepel grove mosterd voor de dressing. Breng op smaak met wat peper en zout.
- Giet de dressing over de salade en hussel alles goed door elkaar. Verdeel over twee borden.
- Pel de half-zachtgekookte eieren en snijd ze door de helft. Leg ze op de salade. Eet smakelijk!