Recept: Gevulde zoete aardappel met geroosterde druiven, geitenkaas en walnoten
Wil je weer eens wat nieuws op tafel zetten? Probeer dan dit super lekkere veggie recept van Voedzaam & Snel! Zij maken van een zoete aardappel een super aantrekkelijk gerecht door hem te vullen met geroosterde druiven, zachte geitenkaas en walnoten. Als finishing touch kun je eventueel nog wat honing toevoegen. Het is bedoeld als bijgerecht, maar je kunt natuurlijk een paar extra aardappels vullen of een salade toevoegen om er een complete maaltijd van te maken. Finger licking good!
What do you need? (4 porties)
- 4 zoete aardappels (bij voorkeur 4 dunne, langwerpige aardappels van zo'n 150 - 200 g per stuk)
- 2 el olijfolie
- 14 walnoten
- 20 blauwe druiven (liefst pitloze)
- 100 g zachte geitenkaas
- peper en zeezout
- paar takjes verse tijm
Make, shake & bake
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Was de zoete aardappels goed en droog ze af. Gebruik een vork om op een paar plekken gaatjes te prikken.
- Smeer de zoete aardappels in met peper, zeezout en twee eetlepels olijfolie. Rol ze daarna per stuk in aluminiumfolie, met de matte kant naar binnen. Let op dat de aardappels helemaal in folie zijn gewikkeld.
- Doe ze voor 45 minuten in de oven en haal ondertussen de blaadjes tijm van de takjes.
- Was de druiven even goed en droog ze af. Leg ze daarna op een bakplaat en sprenkel er wat olijfolie overheen. Doe twee derde van de blaadjes tijm erbij.
- Zet ze voor 20 minuten in de oven. Je kunt ze tegelijkertijd met de aardappels in de oven doen, dus doe ze erbij wanneer er 25 minuten zijn verstreken.
- Prik na verloop van tijd met een vork in de aardappels om te checken of ze gaar zijn. Heb je grote aardappels gebruikt? Dan moeten ze waarschijnlijk nog wat langer garen. Let wel op dat de druiven er niet te lang in zitten.
- Haal ze uit het folie als ze gaar zijn en snijd ze voorzichtig open. Vul de aardappels met de geitenkaas, druiven en walnoten.
- Verkruimel de laatste blaadjes tijm over de gevulde aardappels. Zet ze nog 10 minuutjes in de oven. Aanvallen maar!