Recept: Gevulde paprika met gehakt, mascarpone en geraspte kaas
Wil jij een voedzame maaltijd die super snel op tafel staat? Dan is dit recept met gevulde paprika van voedzaam en snel ideaal. Wij worden helemaal vrolijk van deze kleurtjes op tafel. Ze zijn niet alleen warm, maar koud ook erg lekker!
What do we need?
- 4 gekleurde paprika's
- 250 gr. gehakt
- 1 witte ui
- 200 gr. rode kidneybonen
- 2 el mascarpone
- 1 tl kaneel
- 1tl komijnzaad
- zeezout - naar smaak
- 25 gr. geraspte kaas
Make, shake & Bake
- Verwarm de oven voor op 200°.
- Snijd de bovenkant van de paprika's en verwijder de zaadlijsten en pitjes.
- Snipper de ui.
- Bak het gehakt met de ui enkele minuten in de pan.
- Spoel ondertussen de kidneybonen af.
- Roer de kidneybonen, mascarpone, kruiden en zeezout door het gehakt.
- Schep dit mengsel vervolgens in de paprika's en strooi er een beetje geraspte kaas overheen.
- Leg de eerder afgesneden bovenkanten van de paprika’s in de ovenschaal bij de gevulde paprika’s en verwarm deze voor 30 minuten in de oven.
- Vanuit de oven kunnen ze direct geserveerd worden.