Recept: Koolhydraatarme Cannelloni van prei

Cannelloni is heaven! Onze vrienden van Voedzaam en Snel bedachte een koolhydraatarme variant met prei in plaats van pasta. Deze wordt vervangen door rolletjes van prei met kaas. Dit recept kost je hooguit 15 minuten om voor te bereiden en hoeft daarna maar 15 minuten in de oven. In weinig tijd een gezonde maaltijd op tafel zetten: that's how we roll!

What do you need?

  • Verse prei (2 stuks)
  • 100 gr. spekjes
  • Italiaanse kruidenmix, van alles 1 takje (oregano, rozemarijn, tijm, salie)
  • 350 gr. Passata
  • 100 gr. Ricotta
  • 150 gr. diepvries of verse doperwten
  • 6 plakjes Jonge kaas
  • 40 gr. geraspte Parmazaanse kaas
  • Peper naar wens

Make, Shake & Bake

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Verwijder de buitenste laag van de preien, snijd een stukje van de onder- en bovenkant en snijd de preien vervolgens ieder in drieën.
  • Blancheer de stukken prei 4 minuten in een pan met kokend water.
  • Bak intussen de spekjes in een hapjespan.
  • Snijd de kruiden fijn en voeg ze samen met de passata, ricotta en wat peper toe aan de spekjes en verwarm even mee.
  • Giet deze saus in een ovenschaal en roer de diepvriesdoperwten er doorheen.
  • Giet de preistelen af en wikkel ze in een plakje kaas.
  • Leg de cannelloni’s in de saus en strooi de geraspte Parmezaanse kaas er overheen.
  • Verwarm de cannelloni 15 minuten in de oven, zet de laatste paar minuten de grillstand aan.
Enjoy!