Recept: Aspergesalade met zoete aardappel
Yay, het is weer aspergeseizoen! Ik ben er gek op, dus ik deel graag dit recept van Voedzaam en Snel met je. Meestal worden asperges gekookt en geserveerd met hollandaisesaus, ham en een gekookt ei, maar persoonlijk vind ik ze op deze manier nog veel lekkerder. Deze salade kan je met een stukje vlees(vervanger) of vis als hoofdgerecht eten, of eten als lunch of bijgerecht. Eet smakelijk alvast!
What do you need?
- 500 gr. asperges wit
- 300 gr. zoete aardappel
- 2 tl. grove mosterd
- 50 gr. crème fraîche
- 5 gr. bieslook
- 5 gr. peterselie
- 2. el witte wijnazijn
- 1. tl zout
Make & Shake:
- Vul een pan met water en laat het koken, of kook het water in de waterkoker.
- Schil de asperges van achter de kop tot onderaan en snijd 2 cm aan de onderkant weg.
- Snijd de asperges in stukjes van 3 centimeter
- Schil de zoete aardappel en snijd deze ook in langwerpige stukjes van 3 centimeter.
- Doe de asperges en zoete aardappel in een pan en vul met kokend water totdat het net onder staat.
- Voeg de theelepel zout toe en breng aan de kook
- Kook voor ongeveer 8 minuten totdat de asperges en zoete aardappel gaar zijn.
- Meng in een ruime kom de azijn en mosterd met de crème fraîche. Snijd vervolgens de bieslook en peterselie grof
- Giet de asperges en zoete aardappel af als ze klaar zijn en laat ze afkoelen.
- Meng dit daarna door de dressing en serveer met de bieslook en peterselie