05 september 2016 
1 min. leestijd

Reality Check: geloof niet alles wat je op social media ziet!

Reality Check: geloof niet alles wat je op social media ziet!
Niet alles is wat het lijkt. Je kunt tegenwoordig je social media niet openen of je wordt blootgesteld aan mega afgetrainde meiden, perfect gefotografeerd eten, en super vrolijke mensen. Natuurlijk weerspiegelt dit een deel van de werkelijkheid, en daar is niets mis mee. Maar niet iedereen is slank, niet iedereen is altijd vrolijk en ook niet al het eten ziet er altijd perfect uit. Door Anna, een cliënte van mij, realiseerde ik mij eigenlijk pas echt wat voor een impact social media op veel jonge meiden en vrouwen heeft. Zij vertelde mij dat zij dagelijks uren op Instagram zit en zichzelf dan vergelijkt met anderen. Hierdoor werd zij niet alleen heel onzeker, maar ging zij zich ook steeds meer terugtrekken. Het idee van "ik voldoe niet aan het ideaalbeeld” nam het steeds meer van haar over. Na onze eerste sessie besloot Anna dat ze een tijdje niet meer op Instagram zou gaan. Dit was in haar geval heel helpend. Verder ging zij dagelijks aan de slag met spiegeloefeningen, en leerde zij onder andere door middel van deze oefeningen steeds meer mooie dingen aan zichzelf te ontdekken.

Gewoon zichzelf

Zij leerde in de spiegel te kijken, en zichzelf te zien. Geen “dikke” benen, geen “lelijke” buik, maar gewoon Anna: een leuke, gezellige, spontane en vooral heel zorgzame meid. En het allermooiste: aan het einde van de behandeling kon zij gewoon weer op social media gaan. Ze volgde nog steeds dezelfde mensen, maar doordat zij nu zeker van zichzelf was geworden, was dat voor haar helemaal oké. unnamed (1)

Niet alles is wat het lijkt...

Ga op zoek naar de dingen die jou uniek maken! En realiseer je dat niet alles is wat het lijkt. Ter illustratie: deze foto van mijzelf. Op foto 1 lijk ik aanzienlijk slanker dan op de andere 2 foto’s. Maar de foto’s zijn allemaal in dezelfde week gemaakt. En dan te bedenken dat ik hier nog niet eens iets met photoshop heb gedaan :) Veel liefs, Sophie
Reactie plaatsen