05 mei 2017 
0 min. leestijd

Rauwe bloemkool salade

Rauwe bloemkool salade
Wij houden van lekker en gezond eten, maar het moet vooral snel klaar zijn en niet te ingewikkeld. Geen poespas, maar gewoon binnen een handomdraai op tafel. Daarom vind je hier elke week de lekkerste recepten van Voedzaam & Snel. Inspiratie nodig voor een lekkere lunch of avondmaaltijd? Deze rauwe bloemkoolsalade is perfect als snelle maaltijd. Bloemkool rauw eten klinkt misschien een beetje gek, maar het wordt steeds vaker gedaan. Je kunt het vermalen en het als rijstvervanger gebruiken. Dit wordt momenteel ook kant en klaar verkocht in de supermarkt, maar ik maak het graag zelf. Door zo’n salade te eten krijg je tijdens een maaltijd al superveel groenten binnen. Deze gezonde groente bevat veel belangrijke voedingsstoffen. Wanneer je bloemkool kookt neemt de voedingswaarde een klein beetje af, maar er verandert bijna niets.

What you need (2 porties)

  • Bloemkool - 400 gram
  • Jonge kaas - 100 gram
  • Doperwten - 200 gram
  • Pompoenpitten - 2 eetlepels
Dressing
  • Yoghurt - 80 gram
  • Mosterd - 30 gram
  • Honing - 20 gram
  • Dille - 1 eetlepel
  • Snufje peper
  • Zout naar smaak

Make & Shake

  1. Doe kleine beetjes bloemkool in de keukenmachine en maal het fijn.
  2. Doe de bloemkool in een grote kom en voeg de doperwten toe.
  3. Snijd de kaas in stukjes.
  4. Meng alle ingrediënten voor de dressing en voeg dit samen met de kaas toe aan de keukenmachine.
  5. Hussel het door elkaar en verdeel het over twee borden.
  6. Serveer de salade met de pompoenpitten.
Reactie plaatsen