Recept: Quinoa salade met galiameloen, feta en amandelen

Een maaltijd die snel op tafel staat is natuurlijk ideaal. We hebben allemaal wel eens zo'n dag waarin we geen zin hebben om te kijken, maar toch iets gezond willen eten. De oplossing hiervoor is quinoa: makkelijk klaar te maken en binnen 10 minuten kun je aan tafel. Maar wat is nou een lekkere combinatie met quinoa? Wij hebben een heerlijk recept van Voedzaam & Snel voor je dat je echt moet proberen! 

Quinoa is de nummer één 'superfood' van de wereld. Het zit vol met eiwitten, vitaminen en mineralen, maar bevat geen gluten. Daarnaast is het ook erg voedzaam en kun je er goed vullende maaltijden mee maken. Er zijn drie hoofdtypes quinoa die je kunt onderscheiden: rode, zwarte en witte quinoa. In dit recept is er voor een mix van deze drie gekozen.

What do you need? (2-3 porties)

  • 1/2 galiameloen
  • 3 trostomaten
  • 3 el extra vergine olijfolie
  • 7 g basilicum
  • 100 g feta
  • 200 g drie kleuren quinoa
  • 300 ml water
  • 60 g amandelen
  • 75 g rozijnen
  • peper en zout naar smaak

Make, Shake & Bake

  1. Spoel in een zeef of vergiet de quinoa af. Giet 300 milliliter water in een pan en breng dit, samen met de quinoa, aan de kook.
  2. Kook de quinoa voor ongeveer tien minuten. Het is klaar als al het vocht is opgenomen.
  3. Snijd ondertussen de galiameloen, tomaten en feta in blokjes. Snijd de basilicum fijn.
  4. Schenk de olijfolie door de quinoa. Breng dit op smaak met wat peper en zout.
  5. Doe de quinoa in een schaal en voeg alle andere ingrediënten toe. Roer dit door elkaar en klaar is de salade!