21 december 2017 
3 min. leestijd

Prima ballerina x Spicy booty workout met Barre + Beats

Prima ballerina x Spicy booty workout met Barre + Beats
Vroeger wilde ik heel graag een ballerina zijn: een mooie tutu en dan de mooiste bewegingen maken als een sierlijke zwaan. Ik zag mezelf al het zwanenmeer dansen voor een groot publiek. Tijdens mijn allereerste les klassiek ballet merkte ik dat ik toch niet zo goed was als ik had gehoopt. Ik ben toen over gegaan naar hip hop en vond daar meer mijn draai. Stiekem zit die ballerina na al die jaren toch nog in mij, en afgelopen woensdag gaf ik het een tweede kans met Barre + Beats. Je weet maar nooit ;). Deze keer pakte ik het alleen wel anders aan, en ging ik voor een bekendere manier van ballet, namelijk barre. Barre is een workout die ballet, pilates, yoga en cardio gecombineerd. Wat wil je nog meer? Onder de modellen is het een zeer populaire manier van sporten, omdat je eigenlijk gewoon aan het dansen bent. Om er een schepje bovenop te doen, ging ik naar de les Barre + Beats: een barre workout op goede beats.

Studio 191

Studio 191 is te vinden in hartje Amsterdam. Het is ideaal te bereiken met het openbaar vervoer of met de auto. Het personeel is ongelofelijk vriendelijk en betrokken. Wanneer je binnenkomt, kom je echt gelijk in een warm bad terecht. De studio is niet erg groot, maar door het interieur is er een hele knusse sfeer. De zaal waar de lessen in word gegeven is groot en ook sfeervol ingericht. Er hangen mooie industrie lampen en geen felle TL-lampen. Als je in de zaal stond, leek het net alsof je in een dansstudio in New York was.

Barre + Beats

Om eerlijk te zijn wist ik niet wat ik moest verwachten. Voordat ik deze les had gereserveerd, wist ik niet eens wat barre was. Nu ging ik barre doen, en ook nog eens met beats. Ik verwachtte veel power muziek en een paar ballet moves. Het was veel meer dan dat! De muziek was veel rustiger en minder aanwezig dan ik had verwacht. Ook de workout was veel intenser dan ik had verwacht. De workout was gefocust op de armen/schouders en de billen. Ik vond het tof dat we de billen trainde doormiddel van balletoefeningen, want how bigger the booty, how better the booty, right? Het was een les waar je veel uithoudingsvermogen voor nodig had. De balletoefeningen vielen mee, maar we deden per oefening veel sets. Je voelde je billen na een tijdje goed branden. Er zat veel afwisseling in de oefeningen, waardoor de les echt voorbij vloog. Elk gedeelte van de bil was getraind, en mijn armen kreeg ik niet meer omhoog. Het viel me op dat we een goede cooling down hadden, en dit heeft me de dag daarna veel spierpijn gescheeld. Een cooling down is natuurlijk essentieel, maar het was ook fijn dat je weer even tot rust kon komen en je spieren ook kon laten rusten. Hier herkende ik de yoga in.

Dromen komen uit

Deze les heeft een totaal andere wending gekregen dan ik dacht. Ik had verwacht dat ik me weer een echte ballerina ging voelen en bijna mijn tutu uit de kast kon halen. Het was juist een les waar ik me net Beyoncé voelde: classy maar toch met pit. Het was een rustige les met rustige bewegingen, maar met trillende beentjes en uithoudingsvermogen tot the max. Mijn billen en ik vonden deze les super leuk. Ben jij een ochtendsporter? Dan is Barre + Beats DE workout voor jou. Het geeft je een heerlijk energiek gevoel aan het begin van je dag. Een killer booty workout met balletoefeningen kun jij volgen met OneFit. Wij vinden OneFit echt een toffe uitvinding omdat je nergens voor lange tijd aan vastzit, overal kunt sporten en heel veel keuze hebt. Wil jij ook sporten met OneFit? Gebruik dan de discount code FITGIRLS en krijg €25,- korting op je inschrijving en een toffe OneFit tas! Emma zit in het laatste jaar van haar opleiding Communicatie. Ze is een sportieve meid die nooit stil kan zitten. Vier jaar geleden vond ze haar passie in fitness, en het heeft haar niet meer losgelaten. Emma heeft een gigantische liefde voor wijn en sushi en dan het liefst met heel veel lieve mensen om haar heen!      
Reactie plaatsen