08 juli 2016 
1 min. leestijd

Portobello’s uit de oven gevuld met pompoen, kiemen en feta

Portobello’s uit de oven gevuld met pompoen, kiemen en feta
Bo van Beaufood.nl heeft weer een heerlijk recept voor ons gecreëerd; gevulde portobello's met fetakaas en pompoen. Mocht je dit heerlijke ovengerecht gaan maken, vergeet het dan niet te fotograferen en ons te taggen met #FGRecept! Dit is zo’n geweldig gerecht dat je maakt wanneer je vriendinnen komen eten. Met weinig vaat, een paar simpele handelingen en voedzame ingrediënten zet je binnen no time deze gevulde portobello’s uit de oven op tafel. Terwijl ze in de oven staan, kun jij mooi even je haar doen, wijn op tafel zetten en de kaarsjes aansteken. De portobello’s hoef je niet netjes te vullen. Belangrijker is, dat je ze met liefde bereidt en dat je er van geniet onder het genot van goede gesprekken. Of lekker met je jezelf op de bank en een fijne film. Want dat is waar het leven om draait niet? Liefde, gezelligheid en jezelf goed voelen. Proost ladies!

What do we need

  • 4 portobello’s
  • 400 gram kleine pompoenblokjes
  • 100 gram feta
  • 1 flinke theelepel Chinese vijfkruiden poeder
  • 50 gram amandelschaafsel
  • paar plukjes gemengde kiemen (radijs en rettich)
  beaufood fitgirls.nl

Make, shake and bake

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Borstel de shiitakes schoon en wrijf ze in met olijfolie. Leg ze op een ovenplaat, bestrooi met een snuf peper en bak ze 10 tot 15 minuten in de oven.
  2. Verhit ondertussen wat (kokos)olie in een koekenpan en bak de pompoenblokjes in 5 minuten gaar. De pompoen mag wat knapperig zijn voor een lekkere bite. Breng de pompoen op smaak met vijfkruiden poeder.
  3. Haal de portobello’s uit de oven, leg ze op twee borden en verdeel de pompoen erover. Sluit af met verkruimelde feta, kiemen en amandelschaafsel.
beaufood Fitgirls

Bo houdt ontzettend veel van eten en probeert alles wat ze eet en kookt zo lekker én gezond mogelijk te maken. Voor Bo betekent gezonde voeding energie en kracht en lekker eten ontspanning en gezelligheid. Op beaufood.nl post ze dagelijks recepten waarmee ze jullie laat zien (en proeven!) dat die twee dingen héél goed samen gaan. Gezonde en glutenvrije appel-kaneel broodjes? Healthy frikandellen? Shes got it all! Deze recepten en meer vind je op beaufood.nl

Reactie plaatsen