Poké bowl met zeewierpasta

Poké bowls, we freaking love it! Poké bowls zijn hot and happening en ook bij ons hebben ze een plekje in ons hart veroverd. Het recept is overgewaaid uit Hawaï en zit vol met heerlijke groenten en gezonde ingrediënten. Wanneer je net zo’n sushi lover bent als wij, is dit echt een aanrader! Jullie hebben het recept van de vega burger met zeewierbacon en truffelmayo vast al voorbij zien komen vorige week. Om in de zeewier style te blijven, vonden we het leuk om ook een recept te maken met zeewierpasta in een poké bowl! Deze zeewierpasta van Seamore heeft de vorm van gewone pasta en kan heel goed als vervanger van pasta gebruikt worden. Deze pasta bevat heel veel vezels en een portie bestaat maar uit 60 calorieën, klinkt aantrekkelijk toch? Mocht je toch wat extra koolhydraten binnen willen krijgen, dan kan je altijd wat extra rijst aan de poké bowl toevoegen, yum!

What you need (2 porties)

  • Zeewierpasta (van Seamore, verkrijgbaar bij Albert Heijn)
  • 200 gram sushi zalm (100 gram per persoon)
  • 50 gram rijst
  • 1 rijpe avocado
  • 1 komkommer
  • 4 eetlepels sojasaus
  • Handje sojabonen
  • Sesamzaadjes
  • Peper en zeezout

Make & Shake

  1. Laat de zeewierpasta 20 minuten weken in heet water
  2. Snijd de zalm en komkommer in kleine blokjes en de avocado in dunne schijfjes
  3. Giet de zeewierpasta af, spoel af en kook de pasta voor 20 minuten
  4. Kook water en bereid de rijst volgens de verpakking, indien je rijst toe wilt voegen.
  5. Doe de zeewierpasta in een kom na het koken, voeg 4 eetlepels sojasaus toe en breng de pasta op smaak met zeezout en peper.
  6. Kies een leuk schaaltje uit en verdeel de ingrediënten in het kommetje. Strooi de sesamzaadjes eroverheen en maak het af met een beetje peper en zeezout.
Enjoy!