07 augustus 2017 
2 min. leestijd

Recept: quesadilla's met spicy sriracha dip

Recept: quesadilla's met spicy sriracha dip
Wil jij je vriend of vriendin verrassen met een makkelijk, snel maar super lekkere snack? Dan zijn deze quesadilla's perfect! En hoe fijn is het als je er een plantaardige en lactosevrije variant van kan maken? Deze snack bewijst weer dat plantaardig eten erg lekker kan zijn! We wilden een makkelijk recept maken met alleen plantaardige ingrediënten, dus daar begon de zoektocht mee. We hadden al eerder een recept gemaakt met de nieuwe, 100% plantaardige producten van Becel. Dus we gebruiken voor de spicy sriracha dip en de finishing touch van de quesadilla's nu de nieuwste variant; 100% plantaardige Becel Biologisch.

Waarom plantaardig eten?

We zeggen zeker niet dat je altijd plantaardig moet eten, maar het heeft wel veel voordelen voor mens en milieu. Met dit recept willen we je daar ook bewust van maken. Plantaardige vetten in Becel zijn bijvoorbeeld van nature rijk aan Omega 3 en bevat 6 welke je cholesterolgehalte op peil houden. Bovendien draagt het eten van plantaardige producten ook nog eens bij aan het milieu, omdat deze een lager impact hebben op het milieu in tegenstelling tot dierlijke producten. Misschien zullen veel van jullie plantaardig eten als een obstakel zien, maar het kan je horizon juist verbreden wat eten betreft! En dat plantaardig eten niet saai of lastig hoeft te zijn is zeker te zien en te proeven door dit heerlijke recept!

What do you need? (voor 4 personen)

  • 4 tortilla wraps (vegan)
  • 3 tomaten
  • 2 rijpe avocado's
  • 1 rode ui
  • Verse bieslook
  • 1 klein teentje knoflook (optioneel)
  • 50 gram Becel Biologisch
  • Theelepel Sriracha sauce
  • Peper & zeezout

Make, Shake & Bake

  1. Haal de tortilla’s uit de verpakking.
  2. Haal 1 rijpe avocado uit zijn schil, prak deze in kom en smeer gelijkmatig over de tortilla's tot de rand.
  3. Nu starten we met het maken van de tomaten-avocadosalsa vulling.
  4. Was de tomaten, haal de andere avocado uit zijn schil en snijd beide in blokjes van 1 centimeter. Snijd hierna de uitjes, knoflook en bieslook (hoeveelheid naar wens) fijn, meng alle ingrediënten voorzichtig en breng op smaak met peper, knoflook en zeezout.
  5. Verdeel het mengsel nu gelijkmatig op een helft van alle tortilla’s en vouw ze dubbel.
  6. Meng een theelepel sriracha met Becel Biologisch.
  7. Zet de grillpan op laag/middelhoog vuur en laat de pan een paar minuten goed warm worden.
  8. Smeer ondertussen de bovenkant van de tortilla in met een beetje 100% Plantaardige Becel Biologisch zodat hij op de grill lekker krokant wordt.
  9. Leg daarna voorzichtig de tortilla’s in de pan, en laat ze lekker krokant worden. Houd ze goed in de gaten zodat ze precies de juiste bite krijgen.
  10. Haal de quesadilla's uit de pan. Snijd ze door de helft en serveer direct met de dip! Enjoy!
Linda
Door

Linda

op 07 Aug 2017

Een quesedilla zonder queso...volgens mij is het dan gewoon een gegrilde tortilla

Dani
Door

Dani

op 09 Aug 2017

Dank voor je reactie en klopt inderdaad maar wij zijn een beetje eigenwijs ;)

Reactie plaatsen