Everybody loves pizza, right? Vandaag wordt jouw dag stukken beter door deze pizza. Het is namelijk niet zo maar een pizza, nee, het is ook nog eens een voedzame pizza. Het kost iets meer tijd dan een afhaalpizza, maar het is net zo lekker. Misschien zelfs lekkerder, het is tenslotte jouw eigen gemaakte pizza. Voedzaam & Snel heeft een culinaire pizza met broccolibodem bedacht. We like! In de sportwereld is broccoli echt een
must. Broccoli is in veel verschillende gerechten te gebruiken. Broccoli is echt een vitaminebom, het bevat namelijk vitamine A, B, C, E en K. Voor de rest bevat het ijzer, kalium, mineralen, mangaan, kalium, magnesium en calcium. Genoeg redenen om deze groene vriend in jouw gerechten te verwerken. Je kunt broccoli koken, stomen of wokken. Voordeel: broccoli is het gehele jaar verkrijgbaar.
What you need (2 porties)
- Broccoli – 200 gram
- Mozzarella – 200 gram
- Eieren – 2 stuks
- Pizzasaus – 4 eetlepels
- Italiaanse kruidenmix – 1 eetlepel
- Knoflookpoeder – ½ theelepel
- Zout – ½ theelepel
- Peper – ¼ theelepel
Make, Shake & Bake
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Doe 200 gram van de broccoliroosjes in de blender en maal ze fijn.
- Plaats de vermalen broccoli in een kom en voeg de twee eieren toe.
- Hak de kruiden fijn en voeg ze toe. Voeg daarna de knoflookpoeder, peper en zout toe.
- Maal de helft van de mozzarella in de blender en voeg het daarna toe aan de kom.
- Mix alles goed door elkaar, en pak een bakplaat met bakpapier.
- Leg het mengsel op de plaat en vorm een cirkel. (Zorg dat de cirkel aan de zijkant niet te dun is, dit voorkomt verbranding)
- Bak de bodem in de oven voor twintig minuten.
- Haal na twintig minuten de bodem uit de oven. Het is nu tijd om de pizza te gaan beleggen.
- Verdeel de pizzasaus over de bodem, snijd de overige mozzarella in plakken en leg het op de pizza.
- Stop de pizza terug in de oven voor vijftien minuten.
- Serveer de pizza met een handje rucola.
Boun Appetito!