29 november 2016 
1 min. leestijd

Pittige tonijnburgers

Pittige tonijnburgers
Wij houden van lekker en gezond eten, maar het moet vooral snel klaar zijn en niet te ingewikkeld. Geen poespas, gewoon binnen een handomdraai op tafel. Daarom vind je hier vanaf nu elke week de lekkerste recepten van Voedzaam & Snel. Een combinatie van burgers en tonijn? Say no more! Wij hebben tonijnburgers voor je. Soms heb je van die dagen dat je echt zin hebt in een goede burger, maar eigenlijk niet zozeer in vlees. Wat dan? No worries: als je wel trek hebt in vis vanavond hebben wij het ideale recept voor je. Deze tonijnburgers zijn het echt waard om te proberen! Lijken 3 burgers voor 2 personen je een beetje weinig? Natuurlijk kun je ze ook gewoon in je eentje opeten en een eventuele derde bewaren voor de dag erna. Deze tonijnburgers kun je namelijk prima even bewaren in de koelkast en later opbakken. In dat geval is het helemaal een snel recept! Staat deze vis-variatie vanavond op jouw tafel? Vergeet ‘m dan niet te delen via #FGRecept!

Dit heb je nodig (2 porties)

  • Ei – 1
  • Tonijn – 2 blikjes (225 gram)
  • Verse peterselie – 2 takjes
  • Verse bieslook – 10 stengels
  • Breadcrumbs – 40 gram
  • Citroensap – 1 eetlepel
  • Sambal – 2 theelepels
  • Peper – naar smaak
Niet zo'n fan van pittig eten? Natuurlijk kun je ook 1 theelepel sambal weghalen (of allebei). Denk er wel aan dat de smaak daarmee ook wat kan afnemen.

Make & Bake

  1. Laat eerst de tonijn uitlekken in een zeef.
  2. Hak de peterselie en de bieslook fijn.
  3. Doe alle ingrediënten in een grote kom. Kneed alles goed door elkaar en let erop dat er mengsel ‘glad’ is: er mogen geen stukken tonijn meer zichtbaar zijn.
  4. Kneed het mengsel nu tot drie tonijnburgers.
  5. Verwarm een klontje roomboter in een pan en bak hierin de burgers, 5 minuten per kant, op matig vuur.
  6. Eet smakelijk!
Reactie plaatsen