26 januari 2018 
3 min. leestijd

Piloxing: een terechte fitnesstrend?

Piloxing: een terechte fitnesstrend?
Je hebt er vast wel een keer van gehoord: piloxing. Het is DE trend van nu, op het gebied van fitness. Het lijkt wel alsof elke beroemdheid deze sport beoefend. Piloxing is taking over the world. Dat mag ik natuurlijk niet missen. Wat is Piloxing nou eigenlijk? Wat maakt Piloxing nou zo geniaal? Waarom is dit zo populair? Is het de rage er omheen waard? Ik ging het voor jullie uitzoeken. Piloxing is overgewaaid vanuit Hollywood. Vivian Jensen heeft deze nieuwe sport bedacht. Zij is personal trainer van verschillende Hollywoodsterren. Bij Piloxing zijn drie verschillende sporten gecombineerd. Het is een mix van boksen, dansen en pilates. Het is een erg intensieve sport, waarbij de zweetdruppels gegarandeerd zijn. Ik heb vroeger veel gedanst, en sinds ik aan OneFit doe, heb ik ook pilates en boksen ontdekt. Ik was erg benieuwd hoe ik Piloxing ging ervaren. Of eigenlijk, hoe ik Piloxing ging overleven. 😉

Dans Dansen

Om te beginnen, de sportschool. Deze week ging in naar een dans/sportschool. De sportschool heet Dans Dansen en heeft twee verschillende locaties in Amsterdam. Ik ging naar de locatie in Amsterdam West. De locatie is makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer of met de auto. De dansschool was super klein, maar super knus. Het was heel huiselijk en de docente gaf een hele vriendelijk sfeer, het voelde alsof je eventjes koffie kwam drinken. Er is één zaal en daar worden alle lessen in gegeven. Er waren geen kluisjes of kleedkamers, dus kom alvast in je sportkleding. Je mag je waardevolle spullen mee de les in nemen, zodat je zeker weet dat het veilig is. Ik wil toch even de aandacht voor de docente Bianca: wat een leuke en enthousiaste vrouw. Ze had vanaf drie uur ’s nachts niet meer geslapen, maar ze was nog energieker dan ik ooit in mijn leven ben geweest. Mensen zouden een voorbeeld aan haar positiviteit kunnen nemen.

Piloxing

We kregen handschoentjes aan waar per hand een halve kilo aan gewicht in zat. Deze handschoentjes hield je de hele les aan, en geloof me, je wilde ze soms echt afdoen. Het is handig om de les zonder schoenen te volgen voor meer grip. Na de warming-up begonnen we echt. De les was in drie rondes verdeeld, die zich telkens herhaalde. We begonnen met een ronde boxen, gevolgd door een ronde pilates en tot slot een ronde dansen. Dit herhaalde zich ongeveer drie keer en toen gingen we over naar de grondoefeningen. Op de grond deden we bil- en buikoefeningen, om de hele body workout compleet te maken. De afwisseling tussen boxen, dansen en pilates vond ik ideaal. Je kon je geen seconde vervelen en telkens kwam er weer een nieuwe uitdaging. Het werd steeds een beetje zwaarder. De les was een bom van good vibes, en dat kwam vooral door de docente. Zij bleef je pushen en motiveren om tot het laatste moment door te gaan. Met een big smile en verzurende spieren stond ik de les te volgen.

DE fitnesstrend

Dat Piloxing DE fitnesstrend wordt genoemd, begrijp ik volkomen. Het is een sport waarbij jij je tegelijk vrouwelijk en stoer voelt. Een les die iedereen kan volgen, of je nu beginner of gevorderd bent. Je loopt de deur uit met een voldaan gevoel, want hoe leuk is het om met plezier te sporten? Haal jij geen plezier uit jouw sport en moet jij jezelf er echt toe dwingen? Dan is Piloxing voor jou perfect. Ga dan vooral naar de Piloxingles van Bianca, dan wil je al helemaal nooit meer iets anders. Via OneFit kun je deze les volgen. Wij vinden OneFit echt een toffe uitvinding omdat je nergens voor lange tijd aan vastzit, overal kunt sporten en heel veel keuze hebt. Wil jij ook sporten met OneFit? Gebruik dan de discount code FITGIRLS en krijg €25,- korting op je inschrijving en een toffe OneFit tas! Emma zit in het laatste jaar van haar opleiding Communicatie. Ze is een sportieve meid die nooit stil kan zitten. Vier jaar geleden vond ze haar passie in fitness, en het heeft haar niet meer losgelaten. Emma heeft een gigantische liefde voor wijn en sushi en dan het liefst met heel veel lieve mensen om haar heen!
Reactie plaatsen