03 maart 2016 
4 min. leestijd

Persoonlijke groei begint buiten je comfortzone

Persoonlijke groei begint buiten je comfortzone
Haal je alles eruit wat er in zit? Ben je tevreden met wat je hebt? Ze zeggen dat de magie net buiten je comfort zone plaatsvindt. Is dat zo? Marisa en Virgil delen het verhaal van Maya, die hij door middel van fitness het verlies van haar verloofde heeft helpen te verwerken. Maya is met baby steps uit haar comfort zone gestapt en met deze drie tips van The Workout Club Ibiza kun jij dit ook.

Jouw comfortzone

Elke guru op het gebied van fitness and life coaching hoor je op zeker moment een keer zeggen: "Houd vol, de mooiste dingen gebeuren net buiten je comfort zone." Dat is mooi gezegd, maar waarom zou je uit je comfort zone komen, het is toch lekker vertrouwd daar? Om je grenzen op de zoeken, heb je wilskracht, lef en (zelf)vertrouwen nodig. Wij hebben veel mensen geholpen met het bereiken van hun fitnessdoelen. Sommige blijven ons altijd bij, een van hen is Maya, over uit je comfort zone stappen gesproken! Laat je inspireren en raak gemotiveerd door haar verhaal.

Maya's verlies

Maya stond in de bloei van haar leven. Jong, net verloofd en het leven aan haar voeten, maar het lot had een ander pad voor Maya in gedachte. Het noodlot sloeg toe. Haar verloofde Michael kwam op een middag niet meer thuis om te lunchen. Paniek sloeg toe en na een aantal uur kwam het trieste nieuws dat Michael was overleden tijdens een motorongeluk. Maya's wereld stortte in...

Een nieuwe start

Na een intens rouwproces dat twee jaar heeft geduurd, besloot Maya om Michael op de mooiste manier te eren. Ze had wat overgewicht, maar vond het zelf nooit een probleem. Een van onze top personal trainers vroeg haar op een dag: "Waarom ga je niet sporten met mij?" Maar Maya had een hekel aan sporten. Michael was daarentegen altijd gek geweest op sporten, daarom besloot ze toch te doen waar ze de grootste hekel aan had. Ze ging sporten voor Michael.

"Daarom besloot ze toch te doen waar ze de grootste hekel aan had. Ze ging sporten voor Michael."

Plan van aanpak

We moesten ergens beginnen en er is geen beter startpunt dan het begin. Deze drie stappen zou je ook in eigen leven kunnen toepassen om uit je comfort zone te treden.
 1. Vind je brandend verlangen

Verlangen en passie zijn soms erg vage begrippen. Vind jou emotionele reden waarom je wilt veranderen. Als jij je brandend verlangen kan vinden, dan zal dat jou benzine zijn om door te gaan in de moeilijke tijden. Maya's verlangen om door te gaan was Michael. Een heel goede reden om door te zetten en buiten je comfort zone te treden. Neem de tijd en schrijf op waarom je verandering wil. Vaak is het jouw eerste gevoel. Luister daar naar en je hebt de eerste stap gezet.
 1. Stel doelen

Als je niet weet waar je naar toe gaat, dan ga je nergens heen. Je bent een stuurloos schip op zee. Stel een doel dat flink buiten je comfort zone ligt. Denk nog niet na over hoe je het gaat halen en vraag je ook nog niet af of het überhaupt het mogelijk is. Een doel kan zijn om gewicht te verliezen of een marathon lopen. Het belangrijkste is dat je een doel stelt. Verdeel daarna je doel in kleine subdoelen. Bij The Workout Club Ibiza noemen we die milestones. Een voorbeeld: Je wil tien kilo afvallen. Milestones zijn dan:
 1. Stop met suiker.
 2. Drink veel water
 3. Eet in kleinere porties
 4. Begin met twee keer per week sporten
 5. Neem de trap
Neem dus babystapjes op weg naar het bereiken van je doelen.
 1. Steun elkaar

Alleen is maar alleen. Vind vrienden, familie of kennissen die samen met jou willen trainen. Veel mensen denken eraan om te starten, maar blijven toch in hun comfort zone, maar als je samen kunt zweten, buiten adem kan zijn en spierpijn kunt hebben, dan is het te doen. Sharing is caring ;-). Hou elkaar verantwoordelijk, start een WhatsApp-groep en deel elkaars gezonde recepten.

“Samen sta je sterk, alleen geef je op"

Comfort zone Fitgirls

In het kort

 1. Vind je emotionele reden
 2. Stel doelen en verdeel ze in milestones
 3. Vind jouw support groep
De bovenstaande stappen zijn in dit artikel voorzien van voorbeelden die met fitness en voeding te maken hebben, maar je kan deze drie stappen bij alle doelen die je wil bereiken toepassen. Wees een vrouw met dromen, een vrouw met een plan en een vrouw die zich omringt met inspirerende personen.

"Wees een vrouw met dromen, een vrouw met een plan en een vrouw die zich omringt met inspirerende personen."

Hoe is het met Maya afgelopen?

Maya is begonnen met trainen. Ze wist maar liefst dertien centimeter rondom haar buik en vier centimeter om haar benen te verliezen in zes weken tijd, maar ze is niet alleen lichamelijk erop vooruit gegaan. Ze is buiten haar comfort zone getreden, en heeft Michael een plekje kunnen geven in haar leven. Mentaal is ze sterker dan ooit, nu pakt ze haar leven beetje bij beetje weer op en dat was nooit gebeurt als ze niet uit haar comfort zone was getreden. Nu is het jouw beurt! eigenaren workout ibiza fitgirls

Marisa & Virgil zijn de eigenaren van The Workout Club Ibiza. Marisa wordt ook wel ‘Miss Organized’ genoemd en is het kloppend hart van de TWC Ibiza organisatie. Virgil is de Upper coach van de TWC Ibiza coaching squad. Hij heeft een passie voor houding, beweging en simpele, maar effectieve trainingsmethoden.

Samen met hun team van getalenteerde coaches hebben ze het doel om zo veel mogelijk mensen te helpen om een betere versie van zichzelf te worden.

Reactie plaatsen