23 november 2016 
2 min. leestijd

Perfectie bestaat niet! 2 stappen die jou gaan helpen

Perfectie bestaat niet! 2 stappen die jou gaan helpen
Van de week las ik het blog van Eva (collega blogster voor Fitgirls). Ze schreef over hoe zij zichzelf maanden had afgemat voor een marathon. Hoe haar lichaam het uiteindelijk begaf en ze daardoor de marathon, waarvoor ze maanden had getraind, niet kon lopen. “Sjaak Afhaak” schreef ze in haar blog. Ik schreef als reactie “Niets Sjaak Afhaak maar een echte winnaar!” Hoe stoer is het om voor jezelf te kiezen en je 'perfectie' los te laten? Na het lezen van haar blog was ik direct geinspireerd voor mijn eigen artikel: perfectie. Om maar meteen met de deur in huis te vallen: perfectie bestaat niet. Het is een subjectief begrip, dat wordt gevormd door onze eigen gedachten. En dat is goed nieuws! Want als jij perfectie zelf creëert kun je het dus ook zelf loslaten. Maar waarom zou je perfectie willen loslaten? Omdat ik geloof dat onze drang naar perfectie de kern is van veel psychologische problemen waar veel (jonge) vrouwen vandaag de dag mee rond lopen. Denk aan eetproblemen, burn-out klachten en onzekerheden in het algemeen. Het beeld dat we zelf creëren van 'perfectie' houdt ons in feite gevangen. We overvragen onszelf, en met regelmaat gaan we over onze eigen grenzen heen. In dit blog beschrijf ik 2 stappen die jou gaan helpen bij het loslaten van je perfectie.

2 stappen die zullen helpen jouw perfectie los te laten

Stap 1: Schrijf voor jezelf op hoe jouw leven eruit zou zien als jij jouw perfectie los zou laten.

Beschrijf dit zo uitgebreid mogelijk voor jezelf! Een kleine illustratie: Als ik mijn perfectie loslaat zou ik relaxed wakker worden, ik zou me niet druk maken over wat anderen mensen van mij vinden. Ik zou iets aantrekken waar ik mijzelf lekker in voel, in plaats van iets waarvan ik denk dat anderen het leuk zullen vinden. Ik zou lekker gaan lunchen en ervan kunnen genieten zonder dat ik bezig ben met de vraag of anderen denken dat ik een vreetzak ben omdat ik een taartje toe neem. Ik zou die avond lekker op tijd naar bed gaan en voor een keer niet mee gaan naar de salsa les met mijn vriendin. Ik zou dit eerlijk tegen haar durven te zeggen en me niet schuldig voelen. Ik zou met een voldaan gevoel naar bed gaan en mij gelukkig voelen.

Stap 2: Bedenk vervolgens kleine stappen op weg naar jouw ideale situatie.

Houd de stappen klein en sta stil bij de kleine dingetjes die al goed gaan. Deze 2 stappen zullen jou op weg helpen naar jouw ideale situatie waarbij perfectie jou niet langer beheerst. Naar een mindset waardoor je happy zal zijn met jezelf en je lijf. Het loslaten van perfectie gebeurt niet 'over night'. Het is een proces. Maar als het je lukt je doel voor ogen te houden en de kleine vooruitgangen te waarderen zal je zien dat je in een korte tijd heel veel kan bereiken. Wil je meer hulp bij het loslaten van jouw perfectie? Stuur mij dan een mail voor meer informatie.
“Geluk is wat we ervaren als we onszelf toestaan te beseffen hoe goed het leven in feite is, en hoe goed we zijn inclusief onze imperfecties” - (Quote Part I B. Brown Part II So V)
Reactie plaatsen