31 mei 2017 
1 min. leestijd

Perfect voor het lenteseizoen: Aspergesoep

Perfect voor het lenteseizoen: Aspergesoep

You love it or you hate it: asperges. De lente is alweer een tijdje aangebroken en dat betekent dat ook het aspergeseizoen weer volop in gang is. Asperge is een onwijs lekkere en voedzame groente en is op dit moment overal verkrijgbaar. Wil je eens wat anders proberen dan het traditionele aspergerecept? Probeer dan eens deze aspergesoep van Voedzaam & Snel en je hebt direct de lente in je bol!

We hebben ook een aantal leuke weetjes over de asperges voor jullie opgezocht. Want wist je dat je zowel mannelijke als vrouwelijke asperges hebt? En dat de mannelijke asperges meer geliefd zijn, omdat ze meer opbrengen? Wil je weten of een asperge rijp genoeg is, dan kun je dat herkennen aan het piepende geluid van de asperge! En omdat wij zoveel van asperges houden zijn wij al helemaal blij dat ze eigenlijk weinig calorieën bevatten. Dat betekent dus dat je er lekker veel van kunt eten. Deze aspergesoep is heel erg makkelijk te maken en past helemaal in het lenteseizoen van dit moment. De aspergesoep bevat net als het originele recept witte asperges met ham en ei!

What you need (2 porties)

 • Witte asperges - 500 gram
 • Groentebouillon - 750 milliliter
 • Ei - 4 stuks
 • Avocado - 1 stuk
 • Room - 200 milliliter
 • Verse peterselie - 1 handje
 • Gekookte hamblokjes - 150 gram

Make & Shake

 1. Kook alle twee de eieren totdat ze hardgekookt zijn.
 2. Snijd ongeveer 1 tot 2 centimeter af van de onderkant van de asperges.
 3. Verwijder de stugge buitenkant van de asperges met een dunschiller.
 4. Snijd de asperges allemaal in stukken van ongeveer 4 centimeter en doe ze in een grote, ruime pan.
 5. Voeg bij de asperges de bouillon toe en breng het aan de kook.
 6. Doe de avocado en de room in een kom en voeg van de overgebleven eieren de eierdooiers toe. De eieren kun je splitsen door de dooier van de ene in de eierschaal te schenken. Herhaal dit een paar keer, dan blijft er alleen het eigeel over. Probeer het voorzichtig te doen, want de dooier mag niet kapot gaan.
 7. Pureer de avocado, room en het eigeel tot een gladde mousse met de staafmixer en voeg dit toe aan de soep. Let op: het kan een beetje gaan schiften, maar dat gaat vanzelf weer weg door goed te roeren en het nog even te laten koken.
 8. Voeg uiteindelijk de hamblokjes toe en laat de soep ongeveer 5 minuten zachtjes koken totdat de asperges zacht zijn.
 9. Snipper tot slot de peterselie en voeg deze toe aan de soep.
 10. Serveer de soep en geniet!
Reactie plaatsen