It's time for pasta! Groene erwten pasta met zalm

Wij houden van lekker en gezond eten, maar het moet vooral snel klaar zijn en niet te ingewikkeld. Geen poespas, maar gewoon binnen een handomdraai op tafel. Daarom vind je hier vanaf nu elke week de lekkerste recepten van Voedzaam & Snel. Misschien trek je je wenkbrauwen op bij alleen al de gedachte aan groene erwten pasta, maar dit recept zit vol goede voedingstoffen en lekker veel veggies. Huh, pasta van groene erwten? Ja, echt! Deze pasta is gemaakt van groene erwten en in combinatie met de courgette en zalm is dit echt god-de-lijk. Om het lekker makkelijk te houden gaan we gaan die pasta natuurlijk niet helemaal zelf maken, de groene erwten pasta is gewoon verkrijgbaar bij de Albert Heijn! Als finishing touch voegen we er nog wat kruidenkaas en pijnboompitjes aan toe. De combinatie van alle ingrediënten is qua smaak delizioso maar ook heel gezond. Hallo groenten, pitten, vezels, mineralen en gezonde vetten, dit receptje bevat heel wat goede voedingstoffen!

What you need (2 porties)

  • Pijnboompitten – 30 gram
  • Kruidenkaas – 50 gram
  • Groene erwten pasta – 150 gram
  • Zalmsnippers – 200 gram
  • Courgette – 1
  • Olijfolie – scheutje

Make & Shake

  1. Zet alvast een pan met water op het vuur voor de pasta.
  2. Snijd ondertussen de courgette in kleine blokjes.
  3. Doe de pasta in de pan en breng aan de kook.
  4. Kook de pasta voor 5 minuten en roer er af en toe even doorheen.
  5. Bak de courgette ongeveer 2 minuten in een scheutje olijfolie.
  6. Giet de pasta af en voeg deze toe aan de courgette.
  7. Voeg vervolgens ook de zalmsnippers en de kruidenkaas aan de pasta toe.
  8. Verwarm voor 2 minuten op laag vuur.
  9. Rooster in de tussentijd op een laag vuurtje de pijnboompitten. Tip: houd deze goed in de gaten want ze verbranden erg snel!
  10. Verdeel de pasta met zalm over twee borden en strooi de pijnboompitjes er overheen.
Buon appetito!