Ovenschotels zijn in deze tijd van het jaar ideaal. Hutspot vinden wij iets te veel van het goede, en daarom gingen we op zoek naar variatie. We mogen onszelf in deze tijd wel wat vaker trakteren op een culinaire maaltijd, het is al zwaar genoeg om al die regen, storm en vorst te moeten doorstaan. Voedzaam & Snel heeft nu een heerlijke culinaire ovenschotel met gehakt en rode biet gemaakt. Een combinatie die waarschijnlijk niet heel bekend is, maar zeker het proberen waard is! Rode bieten kun je in veel recepten gebruiken, zowel warme als koude gerechten. Bieten zijn bijvoorbeeld heerlijk in een
koude salade, of zelfs in een
smoothie. Bieten zijn zowel gekookt als rauw te eten. Rode bieten zitten vol met goede voedingsstoffen: ze zijn namelijk rijk aan vezels, vitamine C, mangaan en ijzer.
What you need (2 porties)
- (Voorgekookte) rode biet – 500 gram
- Rundergehakt – 300 gram
- Zachte geitenkaas – 100 gram
- Pijnboompitten – 20 gram
- Gele paprika – 1 stuk
- Bleekselderij – 1 stengel
- Verse tijm – paar takjes naar smaak
- Peper en zout – naar eigen smaak
Make, Shake & Bake
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snijd de gele paprika en selderij in stukjes.
- Pak een pan en bak daar de rundergehakt in. Voeg na een paar minuten de gele paprika en bleekselderij toe.
- Laat dit rustig koken, en spoel ondertussen de voorgekookte bieten af onder de kraan.
- Snijd de voorgekookte rode biet in stukjes.
- Pak een grote kom en voeg de gehakt en rode biet er aan toe. Roer dit goed door elkaar.
- Voeg nu de blaadjes tijm toe, flink wat grove peper en een klein beetje zout. Meng het goed door elkaar.
- Pak een ovenschaal en schep het mengsel in de ovenschaal.
- Verbrokkel de geitenkaas en verdeel het over de schaal. Strooi als laatste de pijnboompitten over de ovenschaal.
- Plaats de ovenschaal in de oven en bak het vijftien tot twintig minuten.
Enjoy!