16 maart 2016 
1 min. leestijd

#Outofyourcomfortzone: Indiase zalmburger met yoghurt-munt dip

#Outofyourcomfortzone: Indiase zalmburger met yoghurt-munt dip
Deze maand draait het bij Fitgirls om 'Fearless & Killing it', om uit je comfortzone te treden. Daarom zullen wij de komende tijd #outofyourcomfortzone recepten voor jullie bedenken! Door eens iets te proberen wat je niet vaak probeert, kun je groeien als persoon! En.. het hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn... Vandaag een zalmburger met Indiase twist. Treed uit je comfortzone en probeer hem snel!

What do we need (voor 2 giga burgers)

  • halve zoete aardappel
  • 200 gram gerookte zalm
  • 2 eetlepels verse munt
  • 5 cm gemberwortel (geraspt)
  • 0,5 theelepel kurkuma
  • 1 ei
  • 2 eetlepels garam masala
  • 75 gram havermout
  • 2 Italiaanse bollen
  • een kwart komkommer
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper / zout

Voor de yoghurt dip

  • 2 el verse munt
  • 3 el yoghurt
  • 1 el garam masala
  • peper / zout

Make, Shake & Bake

  1. Schil de zoete aardappel en kook in ongeveer 15 minuten gaar.
  2. Snijd de gerookte zalm in stukjes. Stop de zalm, zoete aardappel, geraspte gemberwortel, fijngesneden verse munt, havermout, kurkuma, garam masala, peper en zout in de keukenmachine. Voeg ook één eetlepel olijfolie toe en meng het tot een soepele massa. Maak hier twee á drie burgers van.
  3. Verwarm een scheut olie in een koekenpan. Bak de burgers ongeveer vier á vijf minuten per kant.
  4. Snijd ondertussen de Italiaanse bollen doormidden en rooster deze krokant in de oven op grillstand.
  5. Maak de yoghurt dip door de yoghurt met garam masala en peper en zout te mengen.
  6. Snijd de munt heel fijn en meng dat ook door de dip. Verdeel de saus over de bollen.
  7. Snijd een aantal plakjes komkommer en verdeel deze over de saus. Beleg de bollen met de burgers en maak het af met een laagje saus.
pascale
Door

pascale

op 17 Mar 2016

wanneer doe je het ei erbij? gr. Pascale AAij

Three Girls One Kitchen
Door

Three Girls One Kitchen

op 18 Mar 2016

Beste Pascalle, het ei komt er bij de tweede stap bij. Dus bij de zalm, zoete aardappel, geraspte gemberwortel, fijngesneden verse munt, havermout, kurkuma, garam masala, peper en zout in de keukenmachine. Liefs, Robin en Naomi

Reactie plaatsen