Ouderwets genieten: stevige stamppot van spinazie en vissticks
Nog een aantal weken dan is de winter weer voorbij. Daar merken we door de kou nog even niets van. Toch betekent dit één ding; dat we nog extra kunnen genieten van een warme en goed vullende stamppot. Voedzaam & Snel bedacht deze variant met vissticks en met maar 5 ingrediënten tover je zo een heerlijke maaltijd op tafel. Iedereen kent Popeye wel, die altijd spinazie at en daarom was hij supersterk. Van spinazie krijgen wij helaas niet meteen zulke grote spierballen, maar het is wel erg voedzaam. Deze powergroente met recht zit vol met vitamine K, en dit is onder andere goed voor je bot opbouw. Ook zorgt spinazie voor een het versterken van je immuunsysteem.
What do you need? (2 porties)
- Spinazie – 500 gram
- Aardappelen – 300 gram
- Vissticks met volkoren korst – 12 stuks
- Ei – 2 stuks
- Roomboter – 1 theelepel
Make, Shake & Bake
- Verwarm de oven voor en bereid de vissticks zoals aangegeven op de verpakking.
- Kook de eieren tot ze hard gekookt zijn.
- Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze daarna gaar.
- De spinazie snijd je klein en laat je slinken in een andere pan.
- Wanneer het vocht uit de spinazie gaat lopen, haal je de pan van het vuur.
- Samen met een klontje boter stamp je de aardappelen fijn.
- Mix de spinazie door de aardappelen.
- De vissticks snijd je in blokjes, om het vervolgens door de stamppot te mixen.