Redactie
08/16/2016
9 min
0

Ontmoet topsporters @ de Olympic Experience!

08/16/2016
9 min
0
Vorige week was Fitgirls.nl aanwezig bij de Olympic Experience in Den Haag. Een sportief, maar vooral gezellig evenement, aan het strand van Scheveningen, wat je de mogelijkheid geeft te ervaren hoe het is om topsporter te zijn. Op deze dag volgden we een aantal sportieve clinics, genoten van healthy snacks, chillden op het strand en ontmoetten we een topatleet! De Olympic Experience is het evenement waar je olympische topsport kunt bekijken en ervaren. Dit geeft degenen die niet bij het spektakel in Rio aanwezig zijn de gelegenheid om toch iets van de Olympische sfeer mee te krijgen. Wij nemen je mee op onze Olympic Experience!

De olympische ervaring

We waren wel benieuwd hoe het er uit zag in Rio, dus we begonnen onze dag in het 'Holland Heineken House'. Hier kun je met een virtual reality bril zelf ervaren hoe het is om in Rio rond te lopen. De beelden worden daar opgenomen en zijn vervolgens een paar dagen later te 'beleven' in Nederland. SAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURES

Altijd charmant, zo'n bril. Haha!

Hierna liepen we door naar het huis van de topcoach. Hier kun je zien hoe het leven van een topcoach er uit ziet. Kijk hoe een topcoach leeft, neem een kijkje in de kleedkamer of leer denken als een coach! SAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURES

Topsport aan het strand

De sportdemonstraties en clinics worden gegeven door onze eigen Nederlandse topsporters en hun coaches. Mark Huizinga en presentatrice Vivienne van den Assem zijn daarnaast ambassadeurs van de Olympic Experience. Let dus goed op, want het kan maar zo zijn dat je een bekende Nederlander tegen het lijf loopt! Het terrein is dagelijks geopend van 10:00-24:00. Je kunt de hele dag dus lekker sporten of chillen op de fatboys of hangmatten, terwijl je de wedstrijden in Rio volgt. SAMSUNG CAMERA PICTURES Nu denk je waarschijnlijk, maar je kunt toch ook thuis met vrienden gezellig de wedstrijden gaan zien? Maar ik moet toegeven, in het zonnetje aan strand samen met andere sportfans, is echt beter dan thuis op de bank de Spelen bekijken! SAMSUNG CAMERA PICTURES Je krijg die olympische ervaring niet alleen door het zien, maar nog meer door de topsporten zelf te doen! We deden een rondje over het terrein en begonnen met beachvolleybal, hockey en judo. Daarna deden we een poging aan de klimwand (hoogtevrees!) om af te sluiten met handboogschieten. SAMSUNG CAMERA PICTURES We kwamen er achter dat handboogschieten toch lastiger is dan je denkt! Zo'n boog is behoorlijk zwaar, dat hebben we de volgende dag zeker gevoeld.

Healthy snacks

Als het gaat om gezond genieten, kom je ook zeker aan je trekken. Bij binnenkomst werd ik al enthousiast: yes, een kwarkbar! Speciaal voor deze gelegenheid kun je allerlei sporter specials bestellen. SAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURES Ik weet wel met wie ik graag een kwarkje eet als hij terug in Nederland is; Epke Zonderland! SAMSUNG CAMERA PICTURES Ook stond er een tentje waar je snoeptomaatjes en snackkomkommers kon scheppen, voor de gezonde trek. Daarna viel mijn oog op een kraampje met groentefrieten. Die pasten er nog prima bij.. SAMSUNG CAMERA PICTURES De sushi en de burgers moesten natuurlijk nog even getest worden... SAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURES Van al dat sporten krijg je wel trek en onze portie eiwitten hadden we inmiddels al binnen!

Topsport

Toen onze magen gevuld waren, gingen we door naar de sporten waar het om ging. Het thema van de dag was Rugby en Schermen. Den Haag staat als stad bekend om zijn diversiteit aan water- en strandsporten maar doet ook zeker niet onder, als het gaat om stoere sporten zoals rugby! SAMSUNG CAMERA PICTURES Na even een kijkje te hebben genomen bij het schermen, was het tijd voor het echte werk. Ik heb rugby altijd al een enorm toffe sport gevonden, de energie, het rauwe spel. Het heeft iets! Daarnaast vind ik rugby een stuk interessanter om te volgen en mooier om te zien dan andere spelsporten.

Rugby

Die zaterdag waren de dames van de rugbybond aanwezig om de clinics te leiden en een aantal (demonstratie)wedstrijden te spelen. Maar om de mannen in actie te zien, was ook zeker geen straf :). SAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURES Even checken of ze écht zo sterk zijn.. Haha! SAMSUNG CAMERA PICTURES Tijdens de clinic kreeg je een korte training waarna er vragen gesteld konden worden aan de sporters, die de rugbyers met veel aandacht beantwoorden. SAMSUNG CAMERA PICTURES Op de tribune kun je alles op je gemak bekijken. De clinics werden geleid door de rugbyspelers zelf en de demonstraties werden toegelicht door de coaches! SAMSUNG CAMERA PICTURES Ik was nooit bij een rugbywedstrijd aanwezig geweest. Vooral na de clinics was het leuk om te zien hoe het er in het 'echt' uit ziet. SAMSUNG CAMERA PICTURES Soms ging het er wat ruig aan toe.. Terwijl de rugbymannen elkaar te lijf gingen, kwam ik Marit Bakker van de Dutch 7 ladies van Rugby Nederland tegen. We hadden een heel leuk gesprek over de Rugby 7's en het leven van een topsporter. De passie en inzet die deze dames voor de sport hebben, is echt bewonderenswaardig. SAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURES
Marit vertelde me dat Pien Selbeck, Damesrugbyer van het Jaar, hier ook rond liep. Zeker iemand die je in de gaten moet houden, dus ik strikte haar voor een klein interview!

Pien Selbeck

Pien Selbeck was vroeger een succesvol judoka, waar ze mee stopte nadat ze merkte dat haar motivatie terug liep. Ze vond haar passie in de teamsport rugby! Inmiddels speelt ze bij de Amsterdamse AC.
Met Pien sprak ik verder over het Nederlandse vrouwen rugby en vroeg hoe zij de spelen ervaart dit jaar. Hoe is voor de thuisblijvers, terwijl er zoveel topatleten in Rio zijn?
SAMSUNG CAMERA PICTURES

Wat is voor jou de ultieme 'olympische ervaring'?

Zelf deelnemen aan de Olympische Spelen met het Nederlands rugby 7's team. We gaan nu voor de spelen van 2020 die in Tokyo gehouden worden.

Hoe voelt het dat je er nu niet bij bent in Rio?

Het deed vooral erg zeer toen we ons niet kwalificeerden. Dat gevoel komt terug als je landen op de OS ziet spelen waarvan je zou winnen als Nederlands team. Toch ben ik trots op de rugby 7s die haar debuut maakt in Rio!

Hoe voelt het om toe te werken naar zo'n groot doel?

De weg naar Rio zou ik zo weer doen. Het was, en is gewoon heel mooi om met je team richting een groot doel te werken. Het is zuur als je het dan niet haalt, maar ik koester alle mooie herinneringen die ik onderweg heb op gedaan zoals het reizen, het vele trainen en vooral het rugbyen op grote toernooien. Ik ben heel trots op de Nederlandse rugby dames!

Kun je uitleggen waarom rugby zo'n toffe sport is, ook voor vrouwen?

Rugby 7s heeft naar mijn mening alle ingrediënten die een sport moet hebben: explosiviteit, snelheid, kracht en tactiek. En voor rugby heb je karakter nodig. Je moet sterk in je schoenen staan en goed kunnen samenwerken. Vrouwen zijn naar mijn mening gemaakt voor rugby, we zijn immers het sterkere geslacht toch ;)? Rugby 7s is ook de grootst groeiende sport onder meiden wereldwijd. Dus tot op het rugbyveld!
SAMSUNG CAMERA PICTURES

Ben jij ook benieuwd geworden naar de Olympic Experience? Het evenement is nog te bezoeken tot 21 augustus. Fitgirls.nl mag 2x2 tickets weggeven voor zaterdag 20, of zondag 21 augustus! Je kunt twee kaartjes winnen door ons te vertellen met wie jij de Olympic Experience graag wilt beleven. Plaats een reactie op Facebook en tag jouw vriend(in)!

Reacties
Categorieën