Ontbijttaart met havermout en noten
Wij houden van lekker en gezond eten, maar het moet vooral niet ingewikkeld en snel klaar zijn. Geen poespas gewoon binnen een handomdraai op tafel. Daarom vind je hier vanaf nu elke week de lekkerste recepten van Voedzaam & Snel. Maak van je maandagochtend een feestje, door deze minst leuke dag te starten met een lekker stuk taart (of iedere andere ochtend!). Nee, het is jammer genoeg geen dubbele chocoladetaart of mierzoete kersenmonchou. Met een stukje van deze taart zit je namelijk wel de hele ochtend vol en kun je je dag met een grote dosis energie starten. Deze taart bestaat vooral uit havermout, noten en lijnzaad. Deze voedingsmiddelen zitten vol met goede suikers die je lang een verzadigd gevoel geven, voor de zoete bite is er ook banaan aan toegevoegd. De portie die je in één keer maakt, is zo groot dat je er zeker drie dagen mee vooruit kan. Niks geen boterhammen smeren, havermout opwarmen of smoothies blenden op je veel te drukke en veel te korte ochtend; gewoon een stukje taart uit de koelkast nemen en genieten. Voor de uitslapers en verslapers onder ons is hij ook nog heel makkelijk vervoerbaar en kun je onderweg lekker ontbijten.
What you need (8 porties)
-
- Havermout - 400 gram
-
- Banaan - 3
-
- Ongezouten notenmix - 400 gram
-
- Water - 500 ml
-
- Gebroken lijnzaad - 40 gram
-
- Ei - 3
-
- Kaneel - 1 eetlepel
- Zout - mespuntje
Make, Shake & Bake
-
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
-
- Prak de banaan met een vork in een grote kom.
-
- Doe de rest van de ingrediënten erbij en meng dit doorelkaar.
-
- Laat het tien minuutjes staan zodat het een stevigere massa wordt.
-
- Kneed het mengsel nog een keer door elkaar en verdeel het in een taartvorm (springvorm).
- Plaats het in de oven voor zestig minuten.