Ontbijten met cake: voedzame mug cakes

Wij houden van lekker en gezond eten, maar het moet vooral snel klaar zijn en niet te ingewikkeld. Geen poespas, maar gewoon binnen een handomdraai op tafel. Daarom vind je hier vanaf nu elke week de lekkerste recepten van Voedzaam & Snel. Ontbijten wordt door velen overgeslagen of het liefst zo snel en makkelijk mogelijk gedaan. Deze mug cakes passen perfect in jouw ochtendritueel, want ze zijn binnen no-time klaar! Ontbijten is wel even een dingetje. Het brengt je darmen op gang en zorgt ervoor dat jij je voor de rest van de dag goed kan concentreren en functioneren. Eet jij eigenlijk elke ochtend hetzelfde, heb je daar zo onderhand wel genoeg van en ben je toe aan leuke en makkelijke afwisseling? Dan zijn deze mug cakes het proberen waard. Ze zijn snel klaar te maken en passen daardoor makkelijk in jouw drukke schema. Cake als ontbijt? Say no more! De naam mug cake zegt het al: het is een cake gemaakt in een mok. Na slechts een paar minuten in de magnetron heb jij een warme en smeuïge cake als ontbijt. Havermout en havermoutpap komen vaak voor in de standaardontbijtjes, maar dit recept is net even wat anders. Niet alleen bevatten mug cakes heel wat vitamines en mineralen, maar zitten er ook nog eens extra vezels in. Gegarandeerd een verzadigd gevoel dus en genoeg energie om die drukke dag te rocken.

What you need (2 porties)

  • Banaan – 1
  • Ei – 2
  • Rozijnen – 30 gram
  • Walnoten – 30 gram
  • Vezelmix – 30 gram
  • Havermout – 80 gram
  • Melk – 70 ml
  • Kaneel – 1 theelepel
  • Zout – snufje

Make & Shake

  1. Prak de banaan met een vork in stukken en doe het in een kommetje.
  2. Doe de rest van de ingrediënten bij het bananenmengsel en roer dit goed door elkaar.
  3. Verdeel het mengsel over twee mokken.
  4. Zet de mokken drieënhalve minuut op 850 watt in de magnetron.