Ontbijt van gebakken havermout met ananas en gember
We houden van snelle ontbijtjes die ook voedzaam zijn. Zo snel dat we het met ons slaaphoofd nog klaar kunnen maken, maar laten we eens genieten van een lekker uitgebreid ontbijt. Een ontbijt waar je iets meer tijd in moet steken, maar zeker de moeite waard is. Dit recept van Voedzaam & Snel is ideaal voor in het weekend of een vrije dag. Gember is een bekend product in de gezonde levensstijl. Het zit namelijk vol met genezende middelen, het wordt daarom ook veel gebruikt bij misselijkheid. De belangrijkste bouwstoffen in gember zijn ingerol, zingiberene en shoagaol. Klinkt erg lastig, maar deze zorgen ervoor dat gember een sterke antioxidant is. Je kunt gember in veel verschillende recepten gebruiken, probeer bijvoorbeeld ook onze gembermuffins met amandelmeel.
What you need (2 porties)
- Sojamelk – 300 gram
- Havermout – 140 gram
- Walnoten – 40 gram
- Gember – 10 gram
- Ei – 1 stuk
- Ananas – de helft
- Chiazaad – 1 eetlepel
Make, Shake & Bake
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Pak een kom en doe de havermout, sojamelk en het ei er in.
- Schil de ananas, snijd hem door de helft en verwijder de harde binnenkant.
- Snijd de ene helft in stukjes en voeg het toe aan de havermout. De andere helft van de ananas kan bewaard worden in de koelkast.
- Hak nu de walnoten fijn en voeg het toe aan de havermout.
- Schil de gember en rasp het daarna. Voeg de gemberrasp toe aan de havermout.
- Roer alles in de bak door elkaar en verdeel over twee ovenvaste bakjes.
- Plaats de twee bakjes nu in de oven voor 30 minuten.
- Haal ze uit de oven en serveer de havermout met chiazaad.