Ontbijt eens anders! 5 gerechten om je dag mee te beginnen
Havermouttrutje of boterhammenliefhebber, we klampen ons allen vast aan onze vaste ontbijtjes. Hoe lekker zou het zijn als we zouden ontbijten met koekjes of wraps? En is het niet ook eens interessant om de dag te starten met bloemkoolpap of een recept met courgette? Onderstaande foodtrends klinken op het eerste gezicht misschien een beetje raar, maar ze zijn zeker het proberen waard.
Bloemkoolpap
Bloemkool is helemaal hip en happening in voedingsland. Het zit boordevol vezels en bevat maar weinig calorieën. Net als havermout kun je het toppen met je favoriete fruit en kruiden zoals kaneel of cacaopoeder. De basis van de pap is heel simpel: driehonderd gram bloemkool, honderd gram melk: bloemkool koken, fijnstampen en melk toevoegen. Gebruik voor een zoeter smaakje in plaats van gewone melk kokosmelk of prak een banaan door het geheel. Geen inspiratie? Voer maar eens 'bloemkoolpap' in op Google en je vindt genoeg lekkere recepten.
Rijstontbijt
In Azië eten veel mensen rijst als ontbijt. Wij hebben echter allemaal een waar trauma aan rijstepap overgehouden door menig opa en oma. Rijst met bruine suiker en rozijnen, brrrr. Hier is het niet zo normaal om ’s ochtends een bakje rijst naar binnen te werken. Rijst is echter heel gezond en kan een goede start van de dag betekenen, wederom door de vezels die erin zitten. Je kan ervoor kiezen om een vertrouwd rijstrecept te maken en dat in plaats van ’s avonds, ’s ochtends te eten, maar je kan ook van rijst een zoete ontbijtvariant maken. Deze knappe kok heeft voor jou een lekkere en verantwoorde rijstepap gemaakt. Dus zet je over dat jeugdtrauma heen en probeer het uit: [embed]https://www.youtube.com/watch?v=oS6NLjEprAc%20%20[/embed]Variëren met courgette
Courgette kun je overal doorheen doen: door je havermout, bij een eitje, zelfs in een pannenkoek kun je de groente verwerken. Waarom? Deze groente heeft geen overheersende smaak, maar is wel heel gezond. Ook courgette kun je in zoete of hartige recepten verwerken en als je het combineert met eiwitrijke producten geeft het lang een verzadigd gevoel.