02 augustus 2016 
2 min. leestijd

Nooit meer ongelukkig door je gewicht!

Nooit meer ongelukkig door je gewicht!
Vijf weken terug melde Tess; een hele leuke, spontane vrouw met flink wat overgewicht, zich bij mij aan. De eerste keer dat ik haar zag (het was die dag 26 graden buiten) was ze geheel in zwart gekleed. Ze droeg drie lagen kleding over elkaar heen zodat haar benen en armen geheel bedekt waren. Haar schaamte om zich als “dikke koe” (zo beschreef zij zichzelf) met blote armen of benen te vertonen was enorm. Samen gingen we een maand lang aan de slag. In de eerste sessie gingen we samen op zoek naar haar wonder situatie, en de weken daarna werkte we naar haar wonder toe. Elke week zag ik haar groeien. Het idee van "de dikke koe" werd langzaam vervangen door het idee "ik mag er zijn ongeacht mijn gewicht, ik ben een leuke vrouw". Vorige week zag ik haar voor het laatst, zij kwam stralend binnen in een driekwart legging, een jurk met blote armen en een prachtige bloem in haar haar. Tess was in vier weken tijd geen tien kilo lichter geworden, maar zo voelde zij zich wel. Vol zelfvertrouwen durfde zij nu met blote armen en benen naar buiten. Met als mooiste resultaat dat zij nu oprecht voelt dat zij ertoe doet ongeacht haar gewicht. Waarom deze introductie? Omdat het perfect laat zien dat je gelukkig kunt zijn met je eigen lijf ongeacht je gewicht. Natuurlijk is er niets mis met een realistische afvalwens als je wat gezonder wilt worden. Maar als je gelukkiger wilt worden met je lijf zal je eerst je mindset moeten aanpakken. Wil jij net als Tess leren houden van je lijf ongeacht je gewicht, begin dan eens met het bedenken van jouw wonder situatie. Hoe zou jij je morgenochtend voelen als je wakker wordt met al het zelfvertrouwen van de wereld, wat zou je gaan doen op die dag, wat voor kleding zou je aantrekken? Schrijf dit voor jezelf zo uitgebreid mogelijk op, zodat het echt voor je gaat leven. Zodra je voor jezelf helder hebt wat jouw wonder situatie is, kun je ernaar toe gaan werken. Dus ga er mee aan de slag, want er is niets zo fijn als vol zelfvertrouwen in het leven staan. En dat zeg ik ook uit eigen ervaring. Jarenlang heb ik me geschaamd voor mijn "te dikke billen" en cellulitis, maar inmiddels ben ik zover dat ik durf te zeggen dat ik trots ben op mijn hele lijf inclusief de "minder perfecte dingen", en dat voelt heerlijk! so v Tot slot nog een laatste tip: laat je ideaal gewicht los, want een ideaal gewicht bestaat niet! In de jaren 50 vonden we vrouwen met maat 40/42 het ideaal nu vinden we vrouwen met maat 34/36 ideaal. In China vinden ze vrouwen met maat 32 perfect en in Afrika zien ze het liefst een vrouw met maat 44/46. Kortom er is niets zo subjectief als de mening over gewicht. Ga op zoek naar de eigenschappen die jouw uniek maken, en laat dat gewicht los. Omdat ik ook jou graag wil helpen van je eigen lijf te gaan houden, kun je altijd vrijblijvend contact met mij opnemen voor meer informatie. Liefs Sophie
Sahronna
Door

Sahronna

op 03 Aug 2016

Ik zou graag in contact willen komen met je,maar hoe? Liefs sahronna

Maaike
Denisa
Door

Denisa

op 02 Aug 2016

Dag So V, Ik ben Denisa, 25 jaar en erg geinteresseerd in jou coaching trajecten.. Zou ik daar wat meer informatie over kunnen ontvangen? Met vrienselijke groet, Denisa

Maaike
Reactie plaatsen