14 september 2016 
2 min. leestijd

Nooit meer door je dagen heen rennen?

Nooit meer door je dagen heen rennen?
“Nog even snel deze mailtjes beantwoorden, dan race ik langs de supermarkt, ga ik snel de hond uitlaten, eten maken, naar de sportschool, nog even langs mijn vriendin die mij vandaag echt even nodig heeft, en voor ik het weet is de dag voorbij gevlogen. Ik heb de hele dag aan één stuk door lopen racen, de lunch heb ik gedachteloos tijdens het beantwoorden van de mail naar binnen geschoven en het avondeten heb ik ook in een rap tempo naar binnen gewerkt want ik moest snel naar de sportschool. Supermoe lig ik in mijn bed maar ik kom niet in slaap. Mijn lijf is op maar mijn hoofd maalt door over alles wat ik morgen weer allemaal MOET.”

Burn-out

Uit een recent onderzoek van het CBS blijkt dat met name vrouwen tussen de 25-35 jaar het tegenwoordig 'zwaar' hebben en kampen met burn-out klachten. Verbaasd? Nou, ik niet. Van de 10 meiden in deze leeftijdscategorie die ik privé ken zijn er 5 die ik kan aanwijzen die het afgelopen jaar met burn-out klachten thuis kwamen te zitten. Zelf heb ik een burn-out weten te voorkomen, dankzij een nogal extreme wake-up call. Tot 1,5 jaar terug racete ik namelijk letterlijk door mijn dagen heen. Ik werkte fulltime als psycholoog in een eetstoorniskliniek, ik was voorzitter van de Ondernemingsraad, ik runde een succesvolle webshop en ik had 2 fysieke verkooppunten. Ik was elke dag tot 00:00 uur online en de telefoon ging de hele dag door af. Ik herinner me nog dat mijn stiefvader mij waarschuwde en zei: “Dit ga je niet volhouden.” Ik dacht: 'Yeah right, natuurlijk ga ik dit volhouden. Ik doe allemaal dingen die ik leuk vind, dus hoezo?'.

Drastische wending

Een paar maanden later gaf mijn lichaam het op. Ik bleek 2 breuken in mijn onderste ruggenwervel te hebben wat ervoor zorgde dat ik fysiek bijna niets meer kon. Ik geloof dat mijn aandoening mijn redding is geweest. Ik weet nu, achteraf gezien zeker, dat ik het niet had volgehouden om in het hierboven beschreven tempo door te leven. Door mijn ziekteperiode kwam ik erachter wat voor mij echt belangrijk was: VOLUIT leven! Na mijn operatie nam ik een aantal drastische beslissingen: ik stopte met de webshop en besloot mij volledig te gaan richten op mijn passie, namelijk om andere mensen te helpen. Ik begon mijn eigen coaching praktijk waar ik nu dagelijks andere meiden, vrouwen en onderneemsters help. Mijn telefoon gaat tegenwoordig om 22:00 uur uit en eten doe ik in rust. Als ik terug kijk kan ik niet anders dan dankbaar zijn voor de afgelopen 1,5 jaar, want het bracht mij terug naar mijn kern en ik heb er zoveel voor teruggekregen. Waarom deze illustratie? Omdat ik hoop dat jij niet zo'n heftige wake-up call nodig zal hebben. Mijn hoop is dat dit blog jouw wake-up call zal zijn! Merk jij dat je vooral door je dagen aan het heen rennen bent, stop dan hier! Bedenk wat je anders wilt doen, bedenk hoe jouw ideale leven eruit ziet, en begin gewoon met een eerste kleine stap.
“Begin waar je nu bent, en begin klein, hoop gaat niet over het verzetten van bergen, maar over het 1 voor 1 verplaatsen van losse stenen”
Meer weten? Wil je meer informatie om ook te leren hoe je rust kunt creëren in je leven? Stuur me dan gerust een mailtje. Liefs, Sophie
NR
Door

NR

op 19 Sep 2016

Op Facebook zag ik je blog voorbijkomen en na het lezen er van heb ik eigenlijk wel interesse in meer rust in mijn leven ;)! Ik herken mezelf in je verhaal , ben ook altijd iemand die aan het rennen en vliegen is en zeg ook altijd dat het bij me past. Ondertussen merk je stiekem toch wel aan jezelf dat je soms wat meer rust moet pakken, maar vind ik het moeilijk om daar andere dingen voor te laten. Ik ben er benieuwd naar je tips/ workshops !

Reactie plaatsen