03 augustus 2016 
2 min. leestijd

Niet iedereen wil afvallen! Over gezond aankomen

Niet iedereen wil afvallen! Over gezond aankomen
Je leest tegenwoordig veel blogs en tijdschriften met verhalen over afvallen. Maar er zijn ook genoeg mensen die moeten of willen aankomen. Hier lees je vrij weinig over. Ik heb mijn eigen manier gevonden om met gezonde voeding en sporten en ben inmiddels vijf kilo aangekomen. Ik vertel jullie graag hoe dit mij gelukt is.

Aankomen: waar loop ik tegenaan?

Het moeilijkste voor mij is het om meer te eten. Ik ben het nog niet erg gewend en ben nog op zoek naar de juiste balans. Qua sporten gaat het makkelijker af. Ik vind veel sporten leuk en ben al mijn hele leven bezig met trainen. Mijn doel is om 62/63 kilo te wegen (ik zit nu op 60 kilo en ben 1.72 lang) en dan op gewicht te blijven. Inmiddels ben ik vijf kilo aangekomen in ruim een jaar, dus geef het ook wat tijd. Afvallen gaat sneller dan gezond aankomen!

Met welke voeding kom je gezond aan?

Om aan te komen moet je boven je dagelijks benodigde calorieën uitkomen. Meer eten doe je niet zomaar. Grotere porties eten is niet zo makkelijk. Maar vaker op een dag eten gaat makkelijker! Ik ben op zoek gegaan naar welke producten goed voor mij waren. Ik lette hierbij op producten met veel eiwitten en onverzadigde vetten maar zo min mogelijk suikers en verzadigde vetten. Je kunt qua avond eten denken aan vette vis (zalm, makreel, tonijn haring), rundvlees (tournedos, biefstuk), kip en kalkoen. Bij tussendoortjes en snacks aan noten, ongezouten pinda’s of rozijnen. Als het gaat om eiwitrijke groentes zijn (tuin)bonen en erwten goede keuzes. Mocht je van fruit houden kun je banaan, aardbeien en avocado eten, en eventueel mengen met (halfvolle) yoghurt of kwark. Zo zie je dat je ontzettend veel keus heb qua ontbijt, lunch en diner!

Weight gainers: shakes en proteïne repen

Als je qua eten niet veel lust, zijn proteïne weight gain shakes misschien het makkelijkste om mee te beginnen. Ik meng zelf de poeder met yoghurt, banaan en kiwi in plaats van alleen met melk of water. Puur omdat ik dit veel lekkerder vind. Let bij het kopen van de proteïne shakes wel op wat voor ingrediënten er in zitten als je het belangrijk vind om zo puur mogelijk te eten. Ga niet zomaar af op populariteit of een mooi verhaal. Er bestaan ook verschillende soorten proteïne repen. Let wel op de hoeveelheid suikers die erin kunnen zitten om pieken en dalen in je bloedsuikerspiegel te voorkomen.

“I’m just a happier person when I work-out!”

Ik heb altijd veel gesport en vind ook vele sporten leuk. Met sporten val je niet alleen af maar je kunt ook aankomen in spiermassa. Denk hierbij aan krachttraining. Zelf doe ik aan kickfun (variant van Tae Bo en kick boksen met gebruik van kickbag en bokshandschoenen). Dit combineert zowel krachttraining als cardio. Bij deze lessen wordt er ook aandacht besteed aan buikspieroefeningen en oefeningen voor de benen, billen en armen. Als ik niet naar de les kan, probeer ik thuis de oefeningen bij te houden. Online zijn hier genoeg oefeningen voor te vinden via Youtube. Verder begin ik fitness steeds leuker te vinden en doe ik af en toe aan CrossFit. Je moet voor jezelf ontdekken wat je het leukste vindt. Het is belangrijk plezier te hebben in de sport die je doet, dan houd je het trainen het langst vol! Mocht je nog vragen hebben of advies willen, kun je mij altijd contacten via Instagram. Liefs, Lisa Instagram: kickfit_lisa lisa aankomen fitgirls.nl

Lisa is van kinds af aan al (te) dun geweest. Ondanks dat ze nooit ongezond dun was kreeg ze het toch vaak te horen van anderen. Een jaar geleden besloot ze daar wat aan te veranderen. Door te wisselen van sport (van handbal naar kickboksen en fitness) en beter op haar voeding te letten, komt zij steeds dichter bij haar doel.

Reactie plaatsen