24 januari 2017 
1 min. leestijd

New hotspot! H/EARTH Amsterdam

New hotspot! H/EARTH Amsterdam
Zoals jullie wel weten zijn we bij fitgirls.nl dol op lekker eten. We zijn altijd op zoek naar leuke hotspots waar we het liefst een hele dag kunnen vertoeven. Je weet wel, zo'n dag dat je eigenlijk had afgesproken om te lunchen met je vriendinnen, maar omdat je zo lekker zit eindig je vier uur later met wijn en borrelhapjes. Voor de vegetariërs en veganisten onder ons hebben we zo’n pareltje ontdekt in Amsterdam. In de Albert Cuypstraat zijn twee charismatische Italiaanse jonge mannen een urban eettent begonnen waar je, alleen al door hun aanwezigheid, de hele dag zou willen chillen.

Green Boyz

Valentino Vacca en Marco Ceglia, die elkaar tijdens hun werk in het Amstelhotel zijn tegengekomen in Amsterdam, zijn de twee knappe koppen achter het concept H/EARTH. Over de naam is nagedacht want deze heeft twee betekenissen: Heart en Earth. De één staat voor alles waar de twee van houden, zoals muziek, kunst en kleding; dit zie je ook duidelijk terug in het interieur. De ander voor de aarde die enorm dierbaar voor hen is en de reden waarom ze alleen maar vegetarisch en veganistisch eten serveren. Zij willen niet verantwoordelijk zijn voor de global warming en willen daarom zo duurzaam mogelijk zijn. Als je binnenkomt word je meteen verrast door het interieur, dat veelal van hout is gemaakt, wat de mannen overigens helemaal zelf hebben gemaakt. Let vooral op de toonbank en de grote tafel waar je, op schommels, aan kunt zitten :). Hoe leuk!

Eat your H/EARTH out!

Je kunt bij H/EARTH terecht voor een heerlijke kop koffie of verse gemberthee en voor lunch of diner. Ze serveren niet alleen broodjes en salades, maar ook soep in de meest verrassende combinaties. Heb jij al eens crème van pastinaak met gember, shiitake, lente ui en limoen croutons geproefd? Of een crème van geroosterde zoete aardappel met paprikachips en avocado? Wij dus ook niet, totdat we met het fitgirls.nl team van alles mochten proeven. Zo ontmoetten wij die dag ook onze grote liefde: tiramisu. De mannen veroverden onze harten door een klassiek gerecht een fruitig tintje te geven. Tiramisu in de smaken limoncello, framboos, witte chocolade, hazelnoot, perzik en peer met pure chocolade zijn daarvan het resultaat. Je kunt de mannen vinden op de Albert Cuypstraat 208. Echt een bezoekje waard ;). h:earth
Reactie plaatsen