What you need (2 porties)
- Aubergine - 1
- Olijfolie - 3 eetlepels
- Rode ui - 1
- Gehakt - 200 gram
- Komijnzaad - 1 theelepel
- Kaneelpoeder - ½ eetlepel
- Cayennepeper - 1 theelepel
- Zeezout - ½ theelepel
- Verse peterselie - paar takjes
- Cottage cheese - 150 gram
Make, shake & bake
- Snijd de aubergine in plakken van ½ centimeter dik en grill ze in een grillpan aan beide kanten lichtbruin en zacht, met de olijfolie.
- Snipper ondertussen de ui, voeg deze toe aan het gehakt en bak het gehakt rul (de ui is nog knapperig als het gehakt gaar is).
- Roer de kruiden (komijnzaad, kaneelpoeder, cayennepeper en zeezout) door het gehakt.
- Snijd de peterselie fijn en voeg dit ook toe aan het gehaktmengsel.
- Leg de plakken gegrilde aubergine op een snijplank, schep er een beetje cottage cheese op, daarna een schep van het gehaktmengsel en rol de aubergine op, leg met het uiteinde naar onderen op een bord zodat de aubergine rolletjes niet open rollen
Fitgirls.nl tips:
- Dit gerecht is eigenlijk bedoeld als tussendoortje, dus het volstaat niet als een avondmaal. Maak bij deze rolletjes dus nog iets anders, of bestel erna nog echte sushi als je het als avondeten wil eten ;p.
- Je kunt er ook een prikkertje insteken om het rolletje bij elkaar te houden.