07 september 2015 
2 min. leestijd

Neem social media met een korreltje zout #LETSGETREAL

Neem social media met een korreltje zout #LETSGETREAL
Tijdens de #letsgetreal campagne dagen we vrouwen uit om hun “maskers” af te zetten en de ware “ik” te laten zien. In haar blog wil Lienke dit keer aandacht besteden aan jouw “masker”, en om deze juist te ontmaskeren op social media. Ga jij de uitdaging aan?

Perfect Picture

Op Social Media zul je altijd jaloersmakende foto’s tegenkomen. Strakke buiken, sixpackjes, mooie, strakke en lange benen, gerechten waarvan het kwijl tot je knieën komt en lachende foto’s alsof het leven één groot feest is. Op social media laten we onze mooiste kant zien. Ook ik doe daar aan mee. Ik maak honderd en één foto’s van mijn buik en zoek dan de allerbeste uit. Gooi er nog een paar filters overheen en ik ben klaar om weer een nieuwe foto te uploaden. Daarna ontploft mijn buik weer in de oude stand. Ach ja, dat boeit verder niet. Mijn mooie buik-foto levert weer hele goeie reacties op. Een tijdje terug postte een meisje een transformatie foto. Zo’n voor- en na foto van haar lichaam die razend snel veranderd is. Ze schreef dat ze 10 kilo was afgevallen, veel spiermassa had opgebouwd en haar benen waren strakker dan ooit. Dat zag je maar al te goed op haar foto. Wat bleek? De twee foto’s waren 5 minuten na elkaar gemaakt. Een kwestie van je lichaam nét even goed draaien, de juiste belichting, heel lang uitademen en je knieën iets naar elkaar toe draaien waardoor je meteen kilo’s lichter en fitter lijkt.

Don't let it fool you

Social media. Het is een gevaarlijk fenomeen. Ook ik kan soms mega jaloers worden. Denk vaak dat meiden het hele jaar door een mega strak figuur hebben, altijd gezond leven, nooit blessures hebben en vooral alleen maar lachen en vrolijk zijn. Is er dan iets mis met mij? Mijn lichaam is nooit het hele jaar optimaal zoals ik het zou willen. Mijn lichaam is soms uitgeput, zodat ik een paar weken rustig aan moet doen. En elke dag gezond eten? Hell no dat ik dat overleef. Ben ik dan aan het falen? Ben ik geen doorzetter, vergeleken met al die andere meiden? Zij houden het vol. En ik niet. Zij hebben een heel leuk leven. Ik heb ook momenten waarop het leven niet zo leuk is.

It's not real

Sinds ik in het wereldje ben beland van de social media heb ik het steeds meer door. Social media is fake. We dragen dat “oh zo happy”-masker en doen alsof we er altijd geweldig uitzien. Meiden, wees realistisch naar jezelf. Niemand heeft een perfect leven, een perfect figuur of altijd het doorzettingsvermogen om gezond en fit te zijn. Niemand. Ik ken bijna alle fitchicks van Nederland en geloof me, iedereen heeft zijn ups en downs. We laten het alleen niet zien op social media. Ga jouw masker herkennen op social media en wees eerlijk naar jezelf; iedereen heeft zijn eigen verhaal, het is alleen welke bladzijde je van je verhaal aan de wereld laat zien. IMG_5130   Je kent mij (Lienke, 24) vast als Dear Good Morning. Ik ben een echte ochtendfreak die elke morgen enthousiast naar de sportschool rent. Ik wil de hele wereld enthousiast maken over een gezonde, sportieve en productieve ochtend. So. Move your ass!
Naomi
Door

Naomi

op 07 Sep 2015

Ha Lienke, Goed om eens een 'echte' reacrie te lezen. Ik herken me er helemaal in. Stond vandaag weer in de sportschool te klagen over mijn blubberbenen, dikke billen en weet ik veel, totdat de trainster tegen me zei dat ik echt een verkeerd zelfbeeld had en slechts 2,5 kilo van mijn ideale gewicht zit. Terwijl ik zelf het idee had dat er minstens 7 kilo af moest... Ik spiegel me ook teveel aan de mooie beelden op filmpjes en foto's, maar weet dat ik nog nooit zo gespierd en strak ben geweest als nu. Toch nooit echt tevreden Maar nu iets heel anders: waar heb je die gave panterlegging uit de header vandaan? Die wil ik ook!

Reactie plaatsen